Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera E

Ectazia aortei
Specializarea: Cardiologie, tratată de un doctor

Ectima
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 13 doctori

Ectima este o afectiune care prezinta o piodermita ulcerativa a pielii care apare din cauza unor streptococi beta-hemolitici de grup A. Leziunile cauzate de aceasta afectiune sunt dureroase si pot prezenta limfadenopatie asociata. Tratamentul medical care poate fi aplicat in cazul acestei afectiuni depinde de progresia leziunii.

Ectopia Cervicala
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 2 doctori

Ectopia cervicala este o afectiune care afecteaza cel mai mult adolescentele. Se refera la la existenta unui epiteliu columnar, extins de la nivelul endocolului la nivelul exocolului. In consecinta, orificiul cervical extern va fi acoperit de o secretie mucoasa usor pacificata, fara a fi considerata o secretie pucopurulenta. Odata cu maturizarea corpului, boala se retrage dar consumul de anticonceptionale favorizeaza persistenta sau reaparitia ei.

Ectopia cristalinului
Specializarea: Oftalmologie

Ectopia cristalinului reprezinta pozitionarea anormala a acestuia cu sau fara parasirea sacului capsular. Acesta afectiune se poate manifesta clinic prin caderea vederii, astigmatism, diplopie si iridodonezis partial. Daca deplasarea cristalinului este prea mare este necesara interventia chirurgicala.

Ectopia orificiului ureteral
Specializarea: Medicină internă, tratată de 2 doctori

Ectopia orificiului ureteral reprezinta deschiderea ueterului oriunde altundeva decat in vezica urinara. Aceasta afectiune poate fi gasita mai des la femei (drenajul se face in vagin, uter, uretra, perineu) decat la barbati si in general este asociata cu ureterocel si duplicitate ureterala.

Ectopia renala
Specializarea: Urologie, tratată de 4 doctori

Ectopia renala simpla
Specializarea: Medicină internă, tratată de 3 doctori

Rinichiul ectopic poate fi situat in mai multe parti ale corpului, cum ar fi lombar inferior, iliac, pelvin si in rare cazuri toracic, si este de obicei mai mic. Aceasta afectiune este de obicei asimptomatica. Tratamentul ( nefrectomie ) se impune destul de rar cu simptomatologie algica sau complicata.

Ectopia testiculara
Specializarea: Urologie, tratată de 9 doctori

Ectopia testiculara se traduce cel mai simplu printr-o pozitie anormala a unuia sau ambelor testicule. Pozitii ectopice pentru testicule sunt: - inghinala superficiala - lateral fata de anus - crurala in trinunghiul lui Scarpa superficial de vasele femurale - paradoxala atunci cand ambele testicule coboara in acelasi canal inghinal - in cavitatea pelvina poate fi descoperit doar chirurgical - peniana subcutanat la radacina fetei dorsale.

Eczema
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 5 doctori

Eczema cot
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 2 doctori