Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera E

Eczema faciala
Specializarea: Neonatologie

Eczema palmara
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 6 doctori

Eczemele endogene
Specializarea: Epidemiologie, tratată de un doctor

Una dintre cele mai raspandite afectiuni epidermiologice o reprezinta eczemele, care sunt afectiuni cutanate de tip inflamator. Eczemele trec prin mai multe stadii : veziculos, zemuire, descuamatie, lichenificare.

Edem la membrele inferioare
Specializarea: Medicină internă, tratată de 2 doctori

Edem macular
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 2 doctori

Edem pulmonar
Specializarea: Pneumologie, tratată de 5 doctori

Edemul este o acumulare de lichid seros in tesuturi, in spatiile intercelulare ale organelor.Edemul pulmonar este o boala cauzata de trecerea plasmei sangvine in interiorul alveolelor pulmonare, datorita pierderii capacitatii plamanului de a oxigena sangele din organism. Semne si simptome: - tuse puternica cu expectoratii - oboseala, gafaiala - alterarea starii generale

Edem pulmonar acut cardiogen
Specializarea: Cardiologie, tratată de un doctor

Edentatii multiple
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 8 doctori

Ejacularea precoce
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 7 doctori

Ejaculare precoce sau ejacularea cu rapiditate excesiva, este recunoscuta ca fiind cea mai frecventa problema a sexualitatii masculine deoarece afecteaza milioane de barbati si este definita ca ejacularea( eliminarea lichidului spermatic) care se produce inainte de 5 minute de la inceperea contactului sexual. Un barbat din 5 are probleme de ejaculare rapida pe parcursul vietii sexuale active. Recunoasterea ejacularii precoce si tratarea ei depinde de satisfactia sexuala a ambilor parteneri.

Ejacularea retrograda
Specializarea: Urologie, tratată de 7 doctori

In mod normal in timpul actului sexual, sperma nu poate ajunge in vezica urinara deoarece sfincterul (muschi circular) inchide colul vezicii, impiedicand patrunderea spermei. In cazul ejacularii retrograde, colul vezicii nu poate retine sperma in interiorul portiunii prostatice a uretrei, permitand spermei sa ajunga in vezica urinara si diminuand astfel cantitatea de sperma ejaculata. Ejacularea retrograda nu afecteaza calitatea actului sexual, dar poate fi o cauza de infertilitate in randul barbatilor.