Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera F

Fertilizarea in vitro (FIV)
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Fibrilaţia atrială (FA)
Specializarea: Medicină internă, tratată de un doctor

Fibrilatia ventriculara
Specializarea: Cardiologie, tratată de 3 doctori

Fibrilatia ventriculara este cea mai grava tulburare a ritmului inimii si cea mai frecventa cauza a decesului prin cord. Aceasta afectiune este asociata cu mai multe boli si poate fi declansata de infarctul miocardic sau de ischemie. Tratamentul pentru aceasta afectiune grava este defibrilarea imediata si resuscitarea cardiopulmonara.

Fibrilatie atriala paroxistica
Specializarea: Cardiologie, tratată de 3 doctori

Fibroadenom mamar
Specializarea: Oncologie medicală, tratată de 8 doctori

Fibroadenomul mamar este o tumora benigna fibroepiteliala care poate fi diagnosticata in primele trei decade de viata. Este cea mai frecventa dintre tumorile sinului benigne. Fibroadenoamele afecteaza femeile tinere, dupa ce acestea au avut prima lor menstruatie. La examenul clinic fibroadenoamele sunt leziuni rotunde, mobile, elastice care pot fi palpabile sau nonpalpabile, cu dimensiuni variable de la 1 cm la 15 cm.

Fibrodisplazia osificanta progresiva (FOP)
Specializarea: Cardiologie

Fibrom
Specializarea: Chirurgie generală, tratată de 9 doctori

Fibrom intramural
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 6 doctori

Fibromul intramural este situat in peretele uterului si reprezinta o crestere a tesutului muscular neted uterin ce capata aspectul unor noduli, cu dimensiuni de la bobul de mazare pana la cele ale unui pepene mic, avand o culoare albicioasa sau maronie diferita de culoarea rozalie a uterului. Simptome : dereglari ale menstruatiei, sangerari abundente, spontane, cicluri menstruale neregulate si dureroase, contractii uterine urmate de dureri puternice la nivelul abdomenului inferior, asemanatoare celor din travaliu.

Fibrom submucos
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 6 doctori

Fibromul submucos se dezvolta imediat sub mucoasa uterului dar prin marirea dimensiunilor, poate sa se dezvolte in totalitate in interiorul cavitatii uterine, ramanand legat de peretele uterului printr-un pedicul (piciorus) de tesut conjunctiv. Simptome : dereglari ale menstruatiei, sangerari abundente, spontane, cicluri menstruale neregulate si dureroase, contractii uterine urmate de dureri puternice la nivelul abdomenului inferior, asemanatoare celor din travaliu.

Fibromatoza
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de un doctor