Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera I

Intrerupere de sarcina
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Invaginatia intestinala
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor

Telescopajul intestinului in lumenul sau poarta denumirea de invaginatie intestinala. Varietatea cea mai frecventa a bolii este intalnita la sugar, si poate fi: leoileala, ileocecala, ileocolica, ileocecocolica sau mai rar colocolica. Tratamentul acestei afectiuni cuprinde prinderea unei linii venoase si inceperea rehidratarii parenterale cu solutii cristaloide.

Irascibilitate
Specializarea: Medicină sportivă

Iridociclita
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 8 doctori

Iridociclita este afectiunea ce afecteaza irisul si corpul ciliar dupa o infectie bacteriana, virala sau parazitara; poate fi acuta sau cronica, cuprinde ambii ochi si este des intalnita. Semne si simptome: - scaderea acuitatii vederii - dureri oculare - inrosire a ochiului

Iritatie oculara
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Iritatii cutanate
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 3 doctori

Ischemia cerebrala
Specializarea: Neurochirurgie, tratată de 7 doctori

Ischemia cerebrala este o afectiune care apare in momentul in care se reduce fluxul sangvin cerebral pentru cateva secunde sau minute. In cazul in care aceasta perioada se prelungeste la cateva minute apare infarctul cerebral, care apare in cele mai multe cazuri la varstnici.

Ischemia silentioasa
Specializarea: Cardiologie, tratată de 3 doctori

Ischemia silentioasa reprezinta afectiunea degenerativa a miocardului care se produce din cauza unui dezechilibru intre aportul sanguin coronarian si necesitatile de oxigen pe care le are miocardul. Tratamentul pentru aceasta afectiune este folosit pentru a putea ameliora simptomele si de a preveni sindroamele coronariene acute fatale sau nonfatale viitoare.

Ischemie vasculara
Specializarea: Chirurgie vasculară, tratată de 3 doctori