Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera R

Refluxul vezico-ureteral congenital
Specializarea: Medicină internă, tratată de 2 doctori

Incompetenta jonctiunii uretero-vezicale cauzeaza aparitia refluxului vezico-ureteral. Exista patru grade de reflux in functie de segmentele suprajacente afectate de cresterea presiunii, si anume: - dilatatia ureterului - dilatatia ureterului si si a bazinetului - dilatatia cailor de excretie superioare - suferinta renala in grade diferite

Regurgitare aortica
Specializarea: Cardiologie, tratată de 2 doctori

Afectiunea numita regurgitarea aortica este de regula cauzata de boala primitiva a cuspelor aortice sau afectarea radacinii aortice, si reprezinta scurgerea diastolica anormala a singelui din aorta in ventriculul sting. Vasodilatatoare sunt folosite pentru tratarea regurgitarii aortice cronica usor-moderata, iar pentru tratarea regurgitarii acute se recomanda interventia chirurgicala.

Regurgitare aortica degenerativa
Specializarea: Medicină internă

Regurgitare mitrala degenerativa
Specializarea: Medicină internă

Regurgitare mitrala severa
Specializarea: Chirurgie cardiovasculară

Regurgitare tricuspidiana
Specializarea: Medicină internă

Regurgitarea mitrala
Specializarea: Acupunctură

Afectiunea care determina aparitia refluxului anormal al singelui din ventriculul sting in atriul sting poarta denumirea de regurgitare mitrala si este provocata de anomalii a oricarei parti a aparatului valvular mitral. Mortalitatea cauzata de regurgitarea mitrala cronica severa este de aproximativ 50 - 70% la 5 ani.

Regurgitrare tricuspidiana severa.
Specializarea: Medicină internă

Respiratie suieratoare (wheezing)
Specializarea: Pediatrie

Retard mental
Specializarea: Neurologie

Retardul mental este o afectiune cronica care apare la aproximativ 2-3 % din populatie si care presupune urmatoarele trei criterii: 1. Reducerea importanta a functiei intelectuale, astfel incat IQ-ul este sub 70 2. Limitarea semnificativa a functiei adaptative 3. Aparitia acestor modificari inaintea varstei de 18 ani.