Boli și afecțiuni din specializarea Endocrinologie

Chist tiroidian
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 4 doctori

Deficitul de prolactina
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 6 doctori

Deficitul de prolactina ( unul dintre hormonii secretati de hipofiza anterioara cu rolul de a declansa si mentine secretia lactata) reprezinta o afectiune care se manifesta prin lipsa lactatiei, care poate fi unul dintre semnele panhipopituitarismului.

Deficitul de vasopresina
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 7 doctori

Afectiunea care mai este numita si diabet insipid si reprezinta tranzitul prin organism al unei mari cantitati de lichide diluate poarta numele de deficit de vasopresina. Aceasta afectiune apare prima oara de obicei in copilarie sau la adultul tanar ( ~24 de ani ).

Diabetul insipid
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 9 doctori

Diabetul insipid este o boală endocrină, caracterizată prin incapacitatea rinichilor de a concentra urina, astfel un hormon antidiuretic produs în hipotalamus (partea inferioară a creierului), vasopresina (ADH), reglează și controlează excreția de apă. Diabetul insipid se instalează atunci când există un deficit de hormon antidiuretic si se manifestă prin nevoia frecventă de a urina și prin sete excesivă.Uneori, cantitatea de urină eliminată poate ajunge și la 15 litri pe zi.

Disfunctii glanda tiroida
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 5 doctori

Disgenezia gonadica mixta
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 4 doctori

Majoritatea persoanelor care sunt afectate de aceasta boala au un testicul pe o parte si o banda gonadica pe partea cealalta. Aceasta afectiune reprezinta a doua cauza frecventa de organe genitale ambigue la noi nascuti.

Feocromocitom
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 8 doctori

Una dintre tumorile rare, care este de obicei gasita in partea interna a glandei suprarenale este afectiunea numita feocromocitom. O data cu formarea unui feocromocitom se produc hormoni in exces care cauzeaza cresterea tensiunii arteriale si a frecventei cardiace.

Galactoreea
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 9 doctori

Galactoreea este o afectiunea endocrina care apare la nivelul sanilor si reprezinta ecretia lactata in afara perioadei normale de alaptare prin mamelon. Pentru a trata aceasta afectiune se foloseste pansamentul compresiv al sanilor la pacientii cu galactoree moderata de etilogie necunoscuta.

Gigantismul
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 7 doctori

Gigantismul se caracterizeaza prin cresterea exagerata în înaltime, inaltimea bolnavului depasind 2m. Ca si în cazul acromegaliei, boala este provocata de o tumoare hipofizara acidofila, care secreta în exces hormon somatotrop. Semne si simptome: -modificari ale scheletului: cifoscolioza si osteoporoza -tulburari neurologice -marirea organelor interne

Gusa
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 4 doctori