Boli și afecțiuni din specializarea Neurologie

Sindromul Tourette
Specializarea: Neurologie, tratată de un doctor

Sindromul Tourette este o afectiune neurologica caracterizata prin miscari repetitive, stereotipe si involuntare denumite ticuri. Boala apare in copilarie, afecteaza mai mult barbatii, este ereditara, ticurile apar de obicei la nivelul fetei sau extremitatilor si cresc in intensitate datorita strsului.

Sindromul vertiginos (vestibular)
Specializarea: Neurologie, tratată de 2 doctori

Sindromul vestibular central
Specializarea: Neurologie, tratată de 3 doctori

Sindromul Villaret
Specializarea: Neurologie

In Sindromul Villaret apare paralizia simultana a patru perechi de nervi cranieni IX, X, XI si XII si a filetelor nervoase simpatice, sediul leziunii este la nivelul spatiului retroparotidian posterior. Cauzele cele mai des intalnite sunt tumorile glandei parotide si glomusului carotidian, ganglionilor limfatici, metastazele tumorale si adenita tuberculoasa. Semne si simptome: -hemiparalizie gloso-palato-faringo-laringee -tulburari de deglutitie -diminuarea sudoratiei faciale

Sindromul Williams
Specializarea: Neurologie

Sindromul Williams influenteaza dezvoltarea personalitatii la copii fiind o afectiune neurologica, provocata de stergerea a 26 de gene din ale cromozomului 7. Copiii care se nasc cu aceasta afectiune capata o infatisare de \"spiridus\", sunt mereu veseli si prietenosi, dar se dezvolta mai greu si au probleme cardiovasculare mai tarziu in viata. Afectiunea nu poate fi diagnosticata prenatal prin ecografie fetala si nici prin teste genetice de rutina ci se descopera de cele mai multe ori dupa nastere.

Sindromul X metabolic
Specializarea: Neurologie, tratată de 5 doctori

Siringomielia
Specializarea: Neurologie, tratată de 4 doctori

In afectiunea numita Siringomielia, la nivelul maduvei spinarii, in special la nivelul regiunii cervicale, se formeaza o cavitate plina cu lichid. Aceasta cavitate se poate extinde treptat de-a lungul maduvei spinarii. Compresia determinata de aceasta cavitate poate deteriora maduva spinarii. Semne si simptome: -pierderea treptata a sensibilitatii la nivelul cefei, umerilor si a partii superioare a bratelor. -slabiciune la nivelul bratelor si al picioarelor.

Status epilepticus
Specializarea: Neurologie, tratată de 5 doctori

Afectiunea Status eplilepticus consta in crize epileptice cu o durata de 10-15 minute, crize ce se pot fi continue sau repetitive si in urma carora apar tulburari cardiovasculare sau metabolice. Semne si simptome: - convulsii - tahicardie - dilatatie pupilara - hipertensiune arteriala

Tetraplagie
Specializarea: Neurologie, tratată de 2 doctori

Traumatism maduva spinarii
Specializarea: Neurologie, tratată de 2 doctori