Diabet zaharat tip II

Acupunctură

Diabet zaharat tip II

Diabetul zaharat de Tip II, numit si non-insulino-dependent (cu debut la varsta adulta) este o afectiune endocrina ce apare atunci cand pancreasul secreta insulina mai multa decat in mod fiziologic si organismul dezvolta o rezistenta la efectele acesteia, aparand astfel deficitul de insulina

<b>Cauze</b>
Diabetul de Tip II poate sa apara la orice varsta, insa de cele mai multe ori se manifesta la adulti cu varsta de peste 30 de ani.
Cauza principala a aparitiei acestei afectiuni se considera a fi obezitatea.
O serie de boli si unele tratamente medicamentoase ce afecteaza modul in care organismul uman isi foloseste insulina sunt de asemenea factori determinanti in declansarea diabetului de TipII.

<b>Simptome</b>
Simptomele in cazul acestui tip de diabet apar foarte tarziu, de multe ori lipsesc, diagnosticarea facandu-se doar in urma efectuarii unor teste de rutina.
Acestea sunt:
-apetitul crescut,
-scaderea brusca in greutate,
-sete extrema,
-senzatia de gura uscata,
-urinari frecvente,
-tulburari de vedere,
-somnolenta,
-greata.
-rezistenta scazuta la efort.

<b>Tratament</b>
Medicul specialist poate recomanda pacientului atat un regim alimentar corespunzator pentru mentinerea greutatii corporale in limite normale si controlul glicemiei, cat si tratament medicamentos si adoptarea unui program regulat de activitate fizica.

Doctori care au tratat Diabet zaharat tip II



Dr. Dan Anton Enculescu Bucuresti, Sanador - Clinica Decebal
Dr. Cristina Sintimbrean Iasi, Medicover - Clinica Iași
Lect. Dr. Dana Ciobanu Cluj Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgența Cluj-Napoca