Boli și afecțiuni din specializarea Anestezie și terapie intensivă

Alungire femur
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă

Anemie
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă

Anestezia nervului rusinos
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă

Anestezia (blocul) nervului rusinos se practica folosind pentru anestezie substanta denumita xilina si este probabil cea mai comuna forma de anestezie in nasterea naturala. Xilina este un anestezic local cu efect imediat, durata medie a anesteziei fiind de 60- 120 de minute.

Anestezia paracervicala
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă, tratată de un doctor

Anestezia paracervicala este o metoda de anestezie folosita pentru diminuarea durerii contractiilor uterine, pentru expulzie fiind necesara o analgezie suplimentara, intrucat nu blocheaza nervii rusinosi. Anestezia paracervicala este uneori inlocuita de anestezia epidurala.

Anestezia spinala (subarahnoidiana)
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă, tratată de 4 doctori

Anestezia spinala mai este cunoscuta si sub denumirea de anestezia subarahnoidiana si se face in coloana vertebrala lombara. Necesita o singura injectie la nivelul spatelui. Anestezia spinala se foloseste atat pentru nasterea naturala cat si pentru cezariana.Anestezierea corpului se realizeaza in aproximativ 5 minute si dureaza intre 75 si 120 minute.

Anestezie
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă

Anestezie epidurala
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă, tratată de 3 doctori

Anestezia epidurala conventionala consta in injectarea unei doze de anestezic, local in partea de jos a spatelui pacientei, in jurul maduvei spinarii, in spatiul epidural. Acest lucru produce o anesteziere a nervilor care aduc senzatii de la uter si canalul nasterii. Anestezicul local folosit amorteste si nervii care controleaza muschii pelvieni si membrele inferioare, in asa fel incat cu acest tip de anestezie epidurala, femeia nu isi poate misca picioarele pana cand efectul anesteziei nu a trecut .

Anestezie generala
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă, tratată de 3 doctori

Anestezia generala consta in administrarea unor anumite substante pe cale intravenoasa, inhalatorie, iar singurul lucru pe care il simte pacientul este durerea pentru prinderea unei linii venoase. Substantele care se administreaza au ca efect sa-l adoarma - hipnoza, sa-l faca sa uite - amnezie, sa nu simta durerea - analgezice. In acelasi timp, substantele confera chirurgului posibilitatea unei interventii fara complicatii, acestea ducand la relaxare musculara si la stabilitatea intregului organism.

Anestezie locala
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă, tratată de 4 doctori

Anestezie regionala
Specializarea: Anestezie și terapie intensivă

Anestezia regionala presupune ca o regiune a corpului sa fie amortita fara ca pacientul sa fie inconstient. Substanta anestezica poate fi administrata la nivelul maduvei spinarii - rahianestezia si anestezie peridurala- sau la nivelul trunchiurilor nervoase - blocuri de nervi. Anestezia regionala lasa pacientul constient - poate comunica cu echipa medicala, isi poate exprima senzatiile. Acesta este unul din avantajele anesteziei regionala.