Boli și afecțiuni din specializarea Dermatovenerologie

Vergeturi
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 14 doctori

Vergeturile pot fi gasite aproape la orice persoana, cremele find cea mai uzuala metoda de a duce la disparitia lor. Aspectul vergeturilor este ca niste linii fine pe suprafata corpului care apar in urma ruperii tesuturilor subcutanate datorita cresterii rapide sau a distensiei marcate a tesutului.

Veruca plantara
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 4 doctori

Veruci plane
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de un doctor

Veziculele
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 9 doctori

Veziculele reprezinta buzunare cu lichid care se gasesc in stratul superior al tegumentului. Acestea pot fi fie pline cu sange sau cu puroi. Veziculele apar ca o umflatura usoara la nivelul pielii, unele dintre ele pot fi dureroase iar altele nu.

Virusul citomegalis (CMV)
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 3 doctori

Virusul Citomegalis se transmite prin cala sexuala (este prezent in sperma si secretii vaginale) si afecteaza un numar crescut de indivizi din tarile dezvoltate. Infectia cu CMV poate conduce la aparitia anomaliilor congenitale in cazul fatului daca este contractat de o femeie gravida, sau chiar la moarte in cazul pacientilor imunodeprimati. Se trateaza cu ganciclovir sau fosfonoformat dar mijloacele de protectie sexuala joaca cel mai important rol pentru impiedicare raspandirii sale.

Xantom veruciform
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 2 doctori

Xantomul veruciform reprezinta o leziune de natura neobisnuita care apare de obicei la persoanele de varsta medie pe mucoasa orala si pe scrot la varstnici. Tratamentul pentru aceasta afectiune il reprezinta excizia chirurgicala a leziunii, in acest caz recurenta find foarte rara.