Boli și afecțiuni din specializarea Gastroenterologie

Ciroza hepatica (CH) postvirala
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor

Ciroza toxica decompensata
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor

Cisticercoza
Specializarea: Gastroenterologie

Cisticercoza este afectiunea care apare datorita ingestiei de oua ale larvei de tenie din excrementele animale si umane. Simptomele acesteia sunt absente si pot debuta daca larvele se localizeaza intracranian, determinind semne neurologice de focar.

Colangiocarcinomul
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 4 doctori

Colangiocarcinomul, care mai este denumit si cancerul ductului biliar, reprezinta prezenta unei tumori maligne, care creste intr-un ritm lent. Aceasta afectiune este de obicei asociata cu infectia cu Clonorchis sinensis, cauza cea mai intilnita in toata lumea. Singura optiune care prezinta o solutie optima de vindecare este rezectia chirurgicala completa.

Colangita sclerozanta primitiva
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 3 doctori

Colangita sclerozanta primitiva reprezinta o afectiune hepatica cronica care prezinta ca si afectiuni colestaza cu inflamatie si fibroza ductelor biliare intra si extrahepatice. Aceasta boala poate duce catre ciroza hepatica cu hipertensiune portala. Colangita sclerozanta primitiva afecteaza cel mai des barbatii tineri, cu varsta intre 30 si 60 de ani.

Colecistita acalculozica
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 4 doctori

Afectiunea necrotico-inflamatorie acuta, fara litiaza, a veziculei biliare care prezint o patogeneza multifactoriala, poarta numele de colecistita acalculozica. Aceasta boala apare in aproximativ 10% din cazurile ce colecistita acuta si prezinta un grad ridicat de mortalitate. Factorii de risc care duc la aparitia sa sunt: -afectiuni majore (arsuri, interventii chirurgicale, sepsis sau traume) -starea de soc -vasculitele -imunodeficienta

Colecistita acuta
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 7 doctori

Inflamatia acuta a peretelui vezicular, coexistind in marea majoritate a cazurilor cu un obstacol in calea fluxului biliar realizind o suferinta mecano-inflamatorie acuta poarta numele de colecistita acuta, si este una dintre cele mai frecvente complicatii a litiazei biliare. Interventia chirurgicala este neaparat necesara numai in cazurile: -diagnostic incert -peritonita generalizata -colecistita acuta gangrenoasa -colecistopancreatitele acute

Colecistita clostridica
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 2 doctori

Colecistita clostridica este o afectiune rara si extrem de severa derivata din colecistita acuta si este cauzata de bacteria numita Clostridium perfringens. Tratamentul acestei afectiuni consta intr-o terapie chirurgicala. Cea mai des utilizata in zilele noastre este colecistectomia laparoscopica.

Colecistul septat
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor

Colibaciloza
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor