Boli și afecțiuni din specializarea Pneumologie

Abces pulmonar
Specializarea: Pneumologie, tratată de 8 doctori

Abcesul este o cavitate cu puroi rezultata în urma unei infecții cauzate de o bacterie care produce puroi. Daca procesul purulent si formarea de abces au loc în tesutul pulmonar, apar abcesele pulmonare. Semne si simptome: - febra mare - frisoane - greutati respiratorii - sputa stratificata - durere toracica

Alveolita alergica extrinseca
Specializarea: Pneumologie, tratată de 3 doctori

Alveolita alergica extrinseca este o forma de pneumonie hipersensibila si se caracterizeaza prin inflamarea sacilor alveolari si a bronsiolelor pulmonare. Cauza poate fi inhalarea repetata de praf si chimicale. Expunerea repetata la astfel de antigeni, duce la urmatoarelor simptome: - febra , frisoanele, tusea, respiratia dificila - respiratii scurte, ineficiente in timpul efotului fizic-tahipnee - tuse cu sputa - oboseala - pierdere in greutate.

Apneea nocturna
Specializarea: Pneumologie, tratată de 3 doctori

Fenomenul de oprire a respiratiei care are loc in timpul somnului poarta denumirea de apnee nocturna, aceasta putand fi determinata de o obstructie a cailor aeriene superioare, de o tulburare functionala a musculaturii respiratorii sau de alte patologii. Interventiile chirurgicale folosite ca tratament au ca scop indepartarea obstacolelor care cauzeaza oprirea respiratiei.

Astmul
Specializarea: Pneumologie, tratată de 9 doctori

Astmul reprezinta o afectiune cronica a plamanilor care se manifesta prin probleme respiratorii cum ar fi: respiratie suierata, apasare in piept, lipsa de aer si tuse. Daca astmul nu este controlat, fluxul de aer nu mai intra si iese liber din plamani, caile respiratorii find inflamate si edematiate. Astmul nu se poate vindeca dar poate fi tratat intr-un mod eficient.

Astmul bronsic
Specializarea: Pneumologie, tratată de 18 doctori

Afectiunea cronica, care consta in inflamarea cailor respiratorii, poarta numele de astm bronsic. Bronhiile pacientiilor care sufera de aceasta afectiune prezinta o sensibilitate crescuta la anumite substante iritante si se ingusteaza spasmodic, ducand la dispnee paroxistica.

Bronhopneumonie
Specializarea: Pneumologie, tratată de un doctor

Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC)
Specializarea: Pneumologie, tratată de 11 doctori

Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) este un termen generic pentru un grup de boli ale tractului respirator care sunt caracterizate printr-o obstructie cronica a fluxului de aer prin caile respiratorii inspre si dinspre plamani iar obstructia in general este permanenta si progreseaza cu timpul. Semne si simptome: - tuse expectoranta, - febra, - sputa galbuie, - respiratie dificila

Bronhoscopia cu dilatatie
Specializarea: Pneumologie

Bronsiectazia
Specializarea: Pneumologie, tratată de 8 doctori

Bronsiectazia este o afectiune cronica, congenitala sau dobandita, carac­terizata prin dilatarea bronhiilor mici si mijlocii si infectarea lor periodica. Semne si simptome: - starea generala alterata, - febra, - tuse uscata, - expectoratie muco-purulenta.

Bronsita acuta
Specializarea: Pneumologie, tratată de 14 doctori

Bronsita acuta este un proces inflamator acut al bronhiilor, aparitia ei fiind precedata adesea de procese catarale inflamatorii ale cailor respiratorii superioare ca rinite, faringite, laringite. Semne si simptome: - alterarea stării generale, - febră, - cefalee, astenie, - dureri musculare, transpirație - tusea uscată.