Boli și afecțiuni din specializarea Psihologie

Tulburare obsesiv compulsiva
Specializarea: Psihologie, tratată de 76 de doctori

Tulburarea obsesiv compulsiva este asociata cu superstitia, gandurile obsesive exprimand o temere a persoanei ca i se pot intampla diverse lucruri neplacute, temere ce se repeta de mai multe ori pe zi. Obsesiile produc o stare de anxietate pe o perioada de timp indelungata iar comportamentul persoanei afectate devine de cele mai multe ori extrem de ciudat.

Tulburarea afectiva bipolara (TAB)
Specializarea: Psihologie, tratată de 70 de doctori

Tulburarea bipolara reprezinta schimbarea extrema de dispozitie, de la depresii severe si pana la episoade maniace. Pacientii care sufera de tulburare bipolara vor avea schimbari de dispozitie pe tot parcursul vietii.

Tulburarea de personalitate bordeline
Specializarea: Psihologie, tratată de 55 de doctori

Tulburarea de personalitate bordeline se manifesta prin dificultate de controlare a emotiilor si adesea prin sentimente de revolta. Din aceasta cauza aceasta afectiune poate fi extrem de deranjanta pentru bolnav dar si pentru cei din jurul sau. Simptome: - emotii puternice care se schimba in mod frecvent - episoade intense dar scurte de anxietate sau depresie - manie nemotivata, uneori ajungand pana la confruntare fizica - dificultati in controlarea emotiilor si impulsurilor - comportament suicidar - teama de a ramane singur

Tulburarea hipoactiva a dorinței sexuale
Specializarea: Psihologie, tratată de 9 doctori

Tulburari psihice (boli mintale)
Specializarea: Psihologie, tratată de 64 de doctori