Dr. Andrei Giovani

Neurochirurgie Bucuresti,
Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni"

Dr. Andrei Giovani

Neurochirurgie

Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni"


Țara: Romania

Județ: București

Localitate: Bucuresti

Unități medicale:

Specializare: Neurochirurgie

Reputație

 • Accesibilitate
 • Comunicare
 • Acuratețe
 • Recomandare
(5.00)
(5.00)
(5.00)
(5.00)

Opiniile pacienților

Scrisă la 18.12.2022
 • Accesibilitate
 • Comunicare
 • Acuratețe
 • Recomandare
(5)
(5)
(5)
(5)
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Meningiom/tumoră extramedulară subdurală toracală T5
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 50
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Câteva minute.
Dr. Andrei GIOVANI-Un medic de nota 10!

Am avut șansa sa îl cunosc pe domnul doctor Giovani la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni’’ unde am ajuns la U.P.U cu diagnosticul de meningiom spinal toracal/ tumoră extramedulară subdurală toracală T5.
Durerile la coloana au debutat în urma cu 3 ani (dureri in zona lombară),iradierea durerii pe ambele membre inferioare și pentru o perioada de 6 luni am mers cu baston. Am consultat și medici ortopezi și medici neurochirurgi. Recomandarea a fost doar pentru RMN genunchi și lombar. Rezultatul investigațiilor imagistice nu au arătat că ar fi probleme la coloană. Doar gonartroză bilaterală. Mi s-a recomandat fizioterapie, kinetoterapie și înot. Am mers pentru tratament la Felix, Călimănești, Mangalia, Neptun. Mi-am revenit pentru 2 ani.
Al treilea an din nou au apărut problemele. Am urmat din nou procedurile de fizioterapie, kinetoterapie, dar fără rezultat. 11 luni de mers cu baston și fără să renunț la a munci(sunt profesor). Am întâlnit o domnișoara doctor neurolog(dr. DUNĂRINȚU Dana) care și-a dat seama că problema este cu măduva spinării și mi-a recomandat RMN pentru toata coloana. Așa am aflat ce problemă am. Acum aveam un diagnostic. Tumoră...
Până să ajung la București am studiat tot ce am găsit despre boala mea. Din cursurile de la Medicină(cred că e materia de anul III), din ce era pe net în română, franceză, engleză. Aveam o idee. Și mai era întrebarea ce tip de tumoră, benignă sau malignă?
Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni chiar este „de urgență”. M-am prezentat când mi-a fost chiar rău. Cu baston, cu iradierea durerii pe ambele membre inferioare dreapta-stânga, dureri și parestezii pe ambele membre inferioare, tulburări de coordonare. Nu puteam sta mult nici în picioare nici pe scaun. Și de când am aflat ce am, cred că mi-a fost și mai rău.
Am mers unde mi s-a spus să aștept la U.P.U. După câteva minute a venit domnul doctor Giovani Andrei. Un medic tânăr, cu mască, care salută primul și spune „Sărut-mâna”. Prima impresie- domnul doctor este educat.
Încep să îi spun ce problemă am, istoricul medical în rezumat. Domnul doctor privește CD-ul cu RMN-ul și vede că sunt urgență. Îmi mai pune întrebări să afle mai multe informații. Ascultă cu răbdare ce îi spun. La întrebarea dacă există tratament spune ca nu. Concluzia: trebuie intervenit chirurgical. Dacă mai stau pot să paralizez. Va fi greu dar va încerca să îndepărteze tot. Cum eram la 2m de dumnealui m-a lăsat sa îl vad și fără mască.
Ca la școală domnul doctor a trecut de evaluarea inițială .Cum l-am văzut prima dată? Foarte serios ,amabil, politicos, cu abilități de comunicare, empatic, înțelegător, calm, cu ochi blânzi în care era o sclipire de inteligență, modest, explică lucrurile simplu și pe înțeles, te ascultă, răspunde la întrebări și nelămuriri și nu doar din complezență, îmi dă atenție, se uită în ochii mei când îmi vorbește să vadă dacă înțeleg, autoritar dacă trebuie, ferm(nu este nu). Apreciez și comunicarea verbală și nonverbală.
Domnul doctor nu are aroganța și mândria pe care am văzut-o la unii medici. Îți da încredere că totul va fi bine. În prezența dumnealui ești relaxat, calm. Nu știu cum reușește să facă asta.
Și m-am internat la Neurochirurgie IV. Și pentru operații e cu programare. Vineri erau alte programări. Pentru operație luni. Am stat și un week-end. Am continuat cu evaluarea. Domnul doctor Giovani venea să vadă cum mă simt și înainte de „vizită” și după, cum avea timp.
“Vizita” era ceva ciudat. Eram pacienta cu “leziune tumorală toracală” . Niciodată (și am stat 7 zile în spital) domnul profesor nu s-a adresat pacienților. Era doar o asociere între caz si imaginea persoanei. Deși pe management i-am dat punctaj maxim, la comunicare nimic.
În week-end am vrut să văd cine este medicul meu. Am căutat informații pe net. Foarte puține dar dacă știi să cauți….Am văzut ca domnul doctor este „tobă de carte”. Deși CV-ul trebuie actualizat. Ce semnificație are numele Giovani? ”Dumnezeu este cu noi”/ ”Dumnezeu este milos”.
A venit și ziua operației. Cred că domnul doctor a fost surprins că nu l-am întrebat nimic despre operație. Am vrut să nu îl obosesc cu întrebările, să fie relaxat înainte de operație. Doar știți cum sunt profesorii…Vorbesc mult, sunt curioși… Chiar nu am avut emoții. Am avut încredere în domnul doctor. Cu cât cazul este mai greu cu atât mai mult vrea să îl rezolve.
Operația a durat 4 ore. Domnul doctor a reușit să îndepărteze tot. A fost greu dar a făcut tot posibilul. A avut și o echipă bună. Tumora nu a fost periculoasă.
Cum am văzut ziua de muncă a domnului doctor ? După ora 7 a fost pe secție. Până la 8 aveau și întâlnirea medicilor. Între 8-9 ”vizita ”.Face și ”sport”. Neurochirurgie IV este la etajul 7. Nu aștepta liftul, pleca sau venea pe scări. Când la U.P.U, când pe secție, când la sala de operații. La 11,30-12 a intrat în operație. După câteva ore de muncă revin din blocul operator si domnul doctor vine să facă testul de reflex. Când a revenit pentru al doilea test afară era deja întuneric. Nu știu ora dar era târziu. Își face timp să vorbească și cu familia. Nu știu dacă a plecat acasă sau a fost de gardă dar a doua zi la prima oră era să verifice ce fac. Ziua de muncă a unui medic începe devreme și se termină târziu. Mi-am dat seama de ce mi s-a părut obosit prima dată când l-am văzut.
A doua zi după operație mă plimb deja prin salon. A treia zi externarea. Sunt bine. Fără dureri lombare, fără baston. M-am trezit din coșmar.
Cum domnul doctor nu își supară pacienții acceptă să facă și fotografii cu mine. L-au plăcut și elevii mei și colegii. „Ce tânăr este” a devenit ”Ce bun este” atunci când colegii mei au auzit că mă externează deja. Cred că domnului doctor Giovani i se potrivește un citat din Pierre Corneille, Le Cid : „Je suis jeune, il est vrai ; mais aux âmes bien nées, la valeur n'attend point le nombre des années. „(E adevărat, sunt tânăr, dar pentru un suflet mare, valoarea nu așteaptă ca vârsta s-o măsoare).
Am revenit la spital pentru suprimarea firelor de sutură. Domnul doctor s-a ocupat personal. Am văzut grija față de pacient de la început până la final. Este un medic deosebit. Altfel decât cei cu care ne-am obișnuit. Are un suflet minunat și mă bucur că am avut șansa să îl cunosc. Este ca un medicament. Cum domnul doctor nu zâmbește foarte mult am zis că trebuie să-l fac să zâmbească puțin. I-am spus că „pacienta cu leziune tumorală toracală” nu sună prea bine așa că îi dau nume de cod „profa de franceză”. La evaluarea finala a primit nota 10.
L-am revăzut pe domnul doctor Giovani când mi-am luat rezultatul biopsiei. Foarte ocupat, mulți pacienți, intra în operație și a crezut că nu sunt bine. Dacă sunt bine ce caut la spital? Nu puteam rata să îi spun medicului meu” La mulți ani!”. Nu știu dacă trebuie să fie și o consultație de control și când. Astăzi am 2 luni de la operație .Zâmbesc mai mult mă bucur că sunt bine.
Dacă l-aș recomanda pe domnul doctor Giovani Andrei? Clar DA!Este un medic deosebit, profesionist, pasionat de ce face. Pentru cei care caută un neurochirurg bun specializat în chirurgia afecțiunilor cerebrale și spinale – traumatice, tumorale sau vasculare, îl recomand cu drag!
Răspundeți
Scrisă la 07.11.2022
 • Accesibilitate
 • Comunicare
 • Acuratețe
 • Recomandare
(5)
(5)
(5)
(5)
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Tumors cerebrala
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 70
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Urgenta
Un INGER pe pamant! Nu am cuvinte sa ii multumesc domnului Doctor Giovani Andrei pentru putere care ne-a dato, siguranta si increderea! Multumita dansului tatal meu Turbea Vasile din Judetul Buzau este in viata acum!Un om cu suflet de aur care stie sa urce si sa coboare la nivelul fiecaruia.
Il recomand cu toata increderea!
Răspundeți
Scrisă la 23.05.2022
 • Accesibilitate
 • Comunicare
 • Acuratețe
 • Recomandare
(5)
(5)
(5)
(5)
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Metastaza cerebrala
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 61
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Putin
Dl doctor Giovani Andrei este un inger trimis de Dumnezeu pe pamant, aparand in viata noastra cand nu exista speranta pt noi. Este un medic cu sulfet de aur, un chirurg exceptional si un om deosebit. Chiar daca in urma imagisticii dl doctor a presupus ca este vorba despre metastaza, insemnand neoplasm in stadiu avansat, a fost cel care a decis sa faca operatia de urgenta si astfel ne-a dat ocazia sa mai putem petrece timp impreuna, intrucat fara interventia sa viata tatalui meu se sfarsea in decurs de cateva zile. Operatia a fost o reusita. Ulterior operatiei diagnosticul presupus s-a confirmat, acesta nu a fost unul favorabil pt familia noastra, urmand sa aflam ca tumora avea un alt punct de plecare: pulmonar. Cu toate acestea dumnealui i-a dat sansa tatalui meu sa lupte cu aceasta boala. In lipsa implicarii dumnealui acest lucru nu ar fi fost posibil, si desi era un scenariu crunt am stiut sa vedem partea buna a lucrurilor datorita dumnealui.

Ne-a indrumat pe tot parcursul bolii si a fost alaturi de noi cu recomandari de tratament si sprijin.

Ii multumim din inima pt tot!

Dumnezeu sa ii rasplateasca insutit!
Răspundeți
Scrisă la 10.04.2022
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Meningion
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 49
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Urgență
,, Un înger cu mâini de aur trimis de Dumnezeu pentru a salva vieți ".
Un OM, mai presus de orice, care emana încredere și curaj doar prin intermediul cuvintelor, un om cu suflet și dedicat meseriei. Deși eram foarte speriați aflând riscurile care existau în timpul operației am avut încredere în domnul doctor, spunându-i că viața soțului rămâne în mâinile dânsului, la care domnul doctor ne-a răspuns,, Eu voi face ce am învățat "și a făcut, a făcut minuni salvând viața soțului în 6 ore cât a durat operația. Nu va exista zi din viața noastră fără a mulțumi acestui mare OM, care a lucrat cu pricepere și pasiune la salvarea multor vieți. Dumnezeu să-i dea sănătate și fericire necontenit!!
Răspundeți
Scrisă la 21.11.2021
 • Accesibilitate
 • Comunicare
 • Acuratețe
 • Recomandare
(5)
(5)
(5)
(5)
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Coxartroza
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 45
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 2 minute
Un medic ireal ptr Romania zilelor noastre, un OM, înainte de orice, modest, profesionist și de o integritate ireală. Special am repetat acest termen, pentru că prestația sa medicala acolo se include.
Nu numai că l as recomanda, l as clona și l as distribui in toate centrele medicale din Romania. Datorita unuia ca dumnealui, încă mai sperăm că ceva se poate schimba.
Răspundeți
Scrisă la 28.09.2021
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Tumoare cerebrală
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 47
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Foarte puțin
Bună dimineața ma numesc Antonie Dumitru si sunt un modest Antrenor de Arte marțiale traditonale si discipline asociate cu o activitate din anul 1993avand centură neagră cu trei dan in jujitu si kobudo.Fac aceasta prezentare pr a ne cunoaște putin in sensul in care prin cipiile de viata ale acestor practicanti sunt dreptatea corectitudinea devotamentul si mai ales pasiunea.Desi nu l am cunoscut inainte pe Domnul Giovani Andrei si nici pe Doamna Doctor Anamaria Gheorghiu colega dânsului ,primul moment prima strangere de mana avenit cu un sentiment de liniste si siguranță interioara ne mai întâlnită de mine fapt care m a facut sa iau decizia instant de a ma opera cu echipa dânsului,desi in asemenea momente de cumpana ale vieții gandurile negre cum ar fi ,,cine ma opereaza cat ma costa daca operația nu reușește ce se intampla cu familia mea care depinde in mare masura de mine etc" te napadesc si te dau peste cap.Scriu aceste cuvinte la doar 5 zile de la operatie operatie foarte foarte grea care a durat 9 ore ,da noua ore iar dacă cumva vi se pare putin incercati doar sa stati pe un scaun comod doar o ora nemiscat. Noua ore de munca continua asidua cu o precizie chirurgicala micronica trebuie saspuna totul despre acest Om. Spun OM pentru ca inainte de a fi profesor inginer doctor marea majoritatate uitam sa fim oameni iar aceasta calitate care ar trebui să ne defineasca este tot mai rar întâlnită devenind in zilele noastre chiar o virtute.Noua ore pentru mine puteau insenna eternitatea sfarsitului acestei vieti sau mai rau continuarea ei in niste chinuri groznice depinzând in permanență de cineva chinuindumi astfel familia si pe ceidragi dar destinul a facut sa intilnesc acești oameni minunați care m au salvat prin daruirea pasiunea si profesionalismul lor duse la extrem.Nu stiu cum sa le mulțumesc in aceasta viata in care simt ca m am nascut pentru a doua oară datorită lor pentru că onestitatea si devotamentul lor mi au blocat toate căile de acces in aceasta directie dar vreu sa i rog ca de azi inainte sa ma lase sa i consider membri familiei mele pentru că familia mea reprezintă totul pentru mine .
Răspundeți
Scrisă la 14.06.2021
 • Accesibilitate
 • Comunicare
 • Acuratețe
 • Recomandare
(5)
(5)
(5)
(5)
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: hernie lombara , stadiu IV, operata.
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 39
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 2 min
Este... un altfel de chirurg , nu cum am fost noi invatati in tara asta. Este pasionat de cea ce face si are technologia in sange. La 24 ore dupa operatie am plecat acasa pe picioarele mele. Nici "mama urmei "de durere dupa operatie nici pana in ziua de azi. Am uitat complet ce inseamna dureri de spate. Are valori morale ridicate, un om integru , si desigur, un chirurg exeptional.
Răspundeți
Scrisă la 13.09.2019
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Meningiom
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 58 ani
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Imediat
Totul a inceput intr-o zi de luni 19.09.2019 cand am simtit ameteli puternice, instabilitate, fata si maini amortite, greata.
Am ajuns la UPU Braila si dupa un CT am primit diagnostic meningiom cu recomandarea de a consulta un neurochirurg.
Astfel am cunoscut un OM deosebit, un profesionist desavarsit, un OM de o modestie rar intalnita in persoana domnului Dr. GIOVANI ANDREI.
Din acel moment am capatat incredere ca sunt pe maini bune si problema mea se va rezolva, interventia chirurcicala fiind singura cale spre vindecare.
Asfel am fost operata pe data de 28.08.2019
Operatia a fost un suces. Eu ma-am simtit foarte bine imediat dupa operatie.
Acest OM cu maini de aur mi-a redat o noua viata.
Nu exista pe lumea asta un mod sa -i pot multumi indeajuns. Ma rog pentru sanatatea dansului si a familiei sale toata viata.
Ce m a impresionat foarte mult este faptul ca oricine solicita ajutorul este primit si ajutat de acest medic minunat.
Multumesc domnului dr.GIOVANI ANDREI si echipei dansului.
Il voi recomanda cu drag tuturor.
Răspundeți
Scrisă la 12.09.2019
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Meningiom
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 58 ani
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Imediat
Totul a inceput intr-o zi de luni 19.09.2019 cand am simtit ametei puternice, instabilitate, fata si maini amortite, greata.
Am ajuns la UPU Braila si dupa un CT am primit diagnostic meningiom cu recomandarea de a consulta un neurochirurg.
Astfel am cunoscut un OM deosebit, un profesionist desavarsit, un OM de o modestie rar intalnita in persoana domnului Dr. Primar GIOVANI ANDREI.
Din acel moment am capatat incredere ca sunt pe maini bune si problema mea se va rezolva, interventia chirurcicala fiind singura cale spre vindecare.
Asfel am fost operata pe data de 28.08.2019
Operatia a fost un suces. Eu ma-am simtit foarte bine imediat dupa operatie.
Acest OM cu maini de aur mi-a redat o noua viata.
Nu exista pe lumea asta un mod sa -i pot multumi indeajuns. Ma rog pentr sanatatea dansului si a familiei sale toata viata.
Ce m a impresionat foarte mult este faptul ca oricine solicita ajutorul este primit si ajutat de acest medic minunat.
Multumesc domnului dr. Primar GIOVANI ANDREI si echipei dansului.
Il voi recomanda cu drag tuturor.
Răspundeți
Scrisă la 13.07.2019
 • Accesibilitate
 • Comunicare
 • Acuratețe
 • Recomandare
(5)
(5)
(5)
(5)
 
 • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Hematom cerebral
 • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 81
 • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Urgenta
Acest om cu maini de Aur şi suflet de ınger mi-a salvat mama ın vırsta de 81 de ani de la moarte.Pentru ceilalti doctori de la neurochirurgie 4 etajul 7 de la spitalul de urgenta Bagdasar-Arseni se parea ca mama nu mai are nici o şansa sau una foarte mica şi diagnosticul pus de ei ınclusiv şefa sectiei era de metastaza sau ın cazul cel mai fericit tumora.Acest minunat SUPEROM a pus ca diagnostic alceva...hematom sau cavernom lucru care a-a dovedit a fi adevarat.Nu numai ca a fost cel care a diagnosticat bine dar a fost profesionistul şi omul cu suflet care ın momentul cınd hematomul mamei a sangerat şi a fost necesar sa se ia decizia urgenta de operatie nu a ezitat sa o faca ın conditiiile ın care,fiind vineri dupa-amiaza toti ceilalti doctori au plecat acasa fara sa ımi zica ın legatura cu starea ei .Acest om nu a plecat acasa şi-a strıns echipa de doctori rezidenti şi ın jumatate de ora a ınceput operatia Nu exista pe lumea asta un mod sa ıi pot multumi....orice as face e prea putin dupa parerea mea....am sa ma rog pentru SUPERMAN şi pentru familia dansului cıt timp voi trai şi numele GİOVANİ ANDREİ nu-l voi uita niciodata şi ıl voi recomanda oricınd celor ce vor avea nevoie de maini de aur şi suflet de ınger
Răspundeți

Alți doctori cu specializarea Neurochirurgie

Dr. Dan Razvan Bentia Bucuresti, Sanador - Clinica Decebal
Dr. Daniel Maris Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgența Militar Central "Dr. Carol Davila"
Dr. Mirela Renta Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni"
Dr. Dorin Bică Bucuresti, Neurohope
Prof. Dr Leon Danaila Bucuresti, Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare București
Dr. Petrinel Mugurel Radoi Bucuresti, Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare București