Dr. Bogdan Martian

Chirurgie generală Bucuresti,
Spitalul Clinic Sanador

Dr. Bogdan Martian

Chirurgie generală

Bucuresti, Spitalul Clinic Sanador


Țara: Romania

Județ: București

Localitate: Bucuresti

Unități medicale:

Titulatura: m. pr. chirurgie generala

Specializare: Chirurgie generală

Reputație

  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(3.67)
(3.00)
(4.67)
(3.33)

Opiniile pacienților

Scrisă la 04.01.2016
 
  • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: incontinenta urinara
  • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 51
  • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: scurt
Am fost operata in martie 2015 de incontinenta urinara de echipa dr. Martian. O operatie foarte usoara ( se aplica o bandeleta pentru reducerea dilatatiei uretrei) - mi s-a spus. Si intr-adevar, a doua zi am plecat acasa, cu starea la externare: vindecat.
Am fost la control dupa 3 saptamani, avand niste scurgeri, dar Dl. Dr. a spus ca este ceva normal, ca toate femeile au asa ceva. Eu n-am mai auzit asta si, din cate femei cunosc, nici una nu stiu sa aiba asemenea probleme. Dar, ma rog, daca un medic de renume a spus asa ceva, l-am crezut.
Problema a fost ca am avut in continuare scurgeri si din luna aprilie am inceput sa merg la medici ginecologi. La inceput mi s-a spus ca e normal sa am scurgeri, ca poate organismul meu nu suporta corpul strain introdus, dar ca, in timp, va trece, ca operatia arata ok. Dar in continuare aveam scurgeri, am fost din nou la ginecologi care mi-au administrat tot felul de retete ( antibiotice + ovule), dar degeaba. Problema s-a acutizat in luna octombrie, cand scurgerile au devenit insuportabile ( mai abundente decat pana atunci), mi-am facut alte analize si ginecologii au spus ca este infectie, dar nu-si dadeau seama de la ce este si, din nou am luat antibiotice si ovule la greu si imi spuneau sa revin dupa ce trece infectia pentru repetarea analizelor...insa infectia nu trecea. Intr-un final m-am dus la profesorul Bratila de la Regina Maria - ginecologie - care, dupa consult, mi-a spus ca a ramas o bucata de bandeleta care nu s-a prins la operatia din martie si ca, cel mai probabil din aceasta cauza aveam infectia si ma va opera dumnealui. Dupa o perioada de 10 zile dupa ce mi-a recomandat alte ovule si antibiotice, daca a vazut ca nu mi-a trecut infectia, m-a trimis la Spitalul Fundeni, la urologie, unde mi s-a facut o tomografie computerizata, in urma careia medicii m-au operat si au gasit un pansament uitat acolo de la operatia din martie. Nu le-a venit sa creada ca de atunci si pana acum nu am facut septicemie.
Eu ii multumesc lui Dumnezeu ca traiesc si ca mi-a indrumat pasii catre Dr. Bratila care, in final si-a dat seama ca ceva nu e in regula si m-a trimis la urologie.
Cand am fost la Dr. Martian si i-am povestit prin ce calvar am trecut, cum mi-a fost data viata peste cap timp de 9 luni, cati bani am cheltuit inutil pentru medicamente, sa nu mai vorbesc de traumele psihice prin care am trecut, mi-a spus ca nu este adevarat, ca nu faceam septicemie si a spus ca ii pare rau...no comments. Nu s-a gandit nici un moment ca daca gresesti, trebuie sa si platesti, ca dealtfel si in alte domenii, unde nu iti este pusa viata in pericol...

Avand in vedere prin ce am trecut 9 luni, va sfatuiesc, prieteneste:
- NU VA DUCETI LA MEDICI CHIRURGI, daca aveti aceeasi problema pe care am avut-o eu
( toti ginecologii la care am fost mi-au spus ca asemenea operatii fac DOAR medicii urologi sau ginecologi);
- Sa nu faceti operatii usoare la medici de renume si foarte ocupati, pentru ca nu sunt destul de atenti ca la operatiile f. grele...si mai uita cate ceva in tine : un pansament, o pensa..., etc. ( poate nu ei, ci altcineva din echipa, dar asta nu conteaza);
- mai bine va operati la particulari, pentru ca sunt aceiasi medici ca la stat, dar acolo, la cat costa operatiile, nu-si permit sa se intample astfel de nenorociri ( eu, la cat am cheltuit in aceste 9 luni, am ajuns sa dau mai mult decat m-ar fi costat daca m-as fi operat de la inceput la particular)
Răspundeți
Scrisă la 12.03.2016
  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(2)
(1)
(4)
(1)
 
  • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: tumora pancreas
  • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 69
  • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: cu zilele
operatie reusita pacient ca si decedat .grabit flegmatic neinteresat de pacient-probabil- unii medici au ajuns sa aiba atatia bani din spaga incat devin gretosi si chiar dezinteresati de bani-operatia mamei mele a reusit dupa aproape 2 saptamani petrecute pe la floreasca pe motivul ca nu are suficiente unitati de sange pentru operatie.Un medic slab pentru ceea ce i-a facut mamei mele si credeti-ma ca nu se inghesuia nimeni la el.nota 4
Răspundeți
Scrisă la 25.04.2018
  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(4)
(4)
(5)
(4)
 
  • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: cancer de colon
  • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 90
  • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 60
Va scriu in numele bunicului meu care a beneficiat de o operatie din partea d-lui doctor Martian. Bunicul este originar din Braila si a fost diagnosticat cu un cancer la colon in stadiu destul de avansat - atat de avansat incat suferea si de anemie. Din cauza varstei inaintate(bunicul are 90 de ani) si a stadiului avansat al bolii, nu a fost acceptat la operatie de nici un doctor din Braila (raspunsurile primite fiind in optica "si-a trait traiul, si-a mancat malaiul", nimic de-a face cu juramantul lui Hipocrat daca ar fi sa ma intrebati pe mine).
Din acest motiv a trebuit sa ne largim spectrul cautarilor, si Dumnezeu ni l-a scos in cale pe dl. doctor Martian. Dupa un consult preliminar, si-a dat acceptul sa-l opereze, dansul comunicandu-ne niste sanse destul de mari de reusita. Operatia a decurs cu succes, ce-i drept a fost destul de lunga, insa in final am inteles ca e normal, pentru ca d-l doctor a luat timpul necesar pentru a curata zona cum trebuie.

Ca si comunicare, dl. Martian este cat se poate de accesibil - mi-a oferit numarul dansului direct de telefon mobil - insa in unele momente mi s-a parut expeditiv in comunicare. Banuiesc ca este din cauza numarului de pacienti si gradului de severitate ale cazurilor tratate, nu vreau sa cred ca este lipsa de interes.
Ca si pret, noi am facut operatia la Sanador, si ni s-a parut un pic scump. Mai deranjant insa a fost faptul ca pretul cerut la final a fost mult peste estimarea initial comunicata. Nu stim inca in ce masura este vina Sanador sau a d-lui doctor Martian, cert este ca am avut cateva dificultati financiare la final, insa per total dam slava Domnului ca operatia a fost cu succes.

La ora la care va scriu s-a scurs deja mai mult de jumatate de an de la data operatiei, am amanat in mod deliberat sa scriu recenzia pentru a ma asigura ca totul este in regula si nu apar complicatii. Pot confirma ca nu au aparut, iar bunicului i-a disparut anemia (i-a revenit culoare in obraji), i-a revenit pofta de mancare si tonusul. Suntem realisti si constienti ca lucrurile nu vor mai fi "ca inainte" - tumoarea era maligna si in mod normal trebuia continuat cu chimoterapie, insa la varsta lui complicatiile sunt atat de mari incat nu se merita riscul. Cu toate acestea, ne multumim cu cei cativa ani pe care bunul Dumnezeu ni-i va mai acorda alaturi de bunicul nostru. Si ii multumim si d-lui doctor Martian pentru profesionalismul de care a dat dovada in tratarea acestui caz. Sa va dea Dumnezeu sanatate domnule doctor, sa faceti cat mai multi oameni sanatosi!
Răspundeți
Scrisă la 10.04.2021
  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(5)
(4)
(5)
(5)
 
  • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: chist ovarian gigantic
  • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 52
  • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 10 min
Mama mea a fost operata de dr.Martian pentru extirparea unei tumori chistice ovariene gigant care a evoluat foarte repede si in cateva luni a ajuns la 15 cm. Frica noastra cea mai mare a fost sa nu fie cancer si dr.Martian s-a asigurat ca mama face toate investigatiile necesare pentru a beneficia de cea mai buna decizie de tratament. Ne-a spus ca investigatiile si identificarea unui risc de cancer inainte de operatie poate schimba secventa de tratament, in sensul ca operatia ar fi putut fi precedata de un tratament chimioterapic sau radioterapie pentru ca sansele de vindecare sa fie maxime. Din fericire investigatiile au aratat ca atat colul uterin cat si uterul erau ok, iar mama a consimtit ca tratamentul chirurgical sa fie complex - histerectomie cu anexectomie, de preferat laparoscopic dar, asa cum a fost avertizata de dr.Martian, cu posibilitatea de a fi convertita la interventie clasica cu incizie abdominala. Din pacate chistul a fost foarte mare si interventia a fost convertita. Mama a stat 5 zile in spitalul Sanador, iar recuperarea se face incet dar sigur. Dr.Martian, prin modul de abordare, prin atentia la detalii si prin fermitatea recomandarilor, a ajutat-o pe mama sa ia decizii dificile si i-a dat incredere in vindecare, mai ales ca ea nu mai suferit de nicio boala si nu a avut nicio interventie chirurgicala pana acum. Impreuna cu dr.Grigorescu - medicul anestezist, au facut ca mama sa poata trece cu bine si sa se refaca dupa cea mai mare cumpana din viata ei si pentru asta as dori sa le multumesc. Dr.Martian este un chirurg exceptional si in egala masura un medic integrativ care isi poate ghida cu fermitate pacientii in momentele incerte ale bolii. Cu mult respect si cele mai calde urari de bine, domnule doctor!
Răspundeți

Alți doctori cu specializarea Chirurgie generală

Dr. Florentina Vladu Bucuresti, Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" București
Dr. Elena Simona Matei Bucuresti, Clinica Life Med Bucuresti
Dr. Eduard Cristian Popa Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca
Conf. Dr. Ion Daniel Bucuresti, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București
Dr. Mihail-Robertino Rosu Bucuresti, Spitalul Clinic Nr.1 CF Witting
Dr. Catalin Alius Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgența București