Dr. Elena Dragomirescu

Neurochirurgie
(o părere sau recenzie)

Dr. Elena Dragomirescu

Neurochirurgie

1.25/5 (1 părere sau recenzie)

Titulatura: medic pr..

Specializare: Neurochirurgie

Reputație

  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(1.00)
(1.00)
(2.00)
(1.00)

Părerile și recenziile pacienților

Scrisă la 13.05.2013
  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(1)
(1)
(2)
(1)
In data de 27 apr 2013 (sambata) am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni. Am fost adus la Sectia UPU Neamt unde am primit primele ingrijiri, analize (singurele analiza), CT si radiografii. Pentru ca aveam hemoragii craniene am fost transferat pe sectia neurochirurgie. Aici mi-au fost efectuate perfuzii. Duminica mi-au pus piciorul drept in ghips. Dupa doua zile (luni 29.04.2013 ora 10,30) a venit in vizita doctorita de pe sectie. Am spus ce ma doare: cap frunte, ceafa, cerebel, mana stanga -fara sa simt daca o ating si o puteam misca doar15 grade, gura unde aveam dintii scosi si o bucata din cavitatea bucala rupta, hernia care mi-a fost rupta si intestinele bagate inapoi cu mana la UPU. Luni familia a venit sa vada care este diagnosticul si ce leziuni am (sa discute cu medicul de sectie pentru ca de doua zile nimeni nu le-a zis nimic concret). Intrucat in presa locala a aparut un articol ca se inchide sectia neurochirurgie fiindca doctorita pleaca in concediu de odihna si ca pacientii se transfera la Iasi, apartinatorii au rugat pe doamna doctor sa ma transfere la Targu Mures si ca suporta contravaloarea transportului. Acest lucru a inflamat medicul care a amenintat cu oprirea tratamentului si externarea. Eram imobilizat complet la pat.
Marti aceleasi simptome, am primit vizita doctorului Caramfil –ortopedie pentru a verifica daca umarul e dislocate pe partea stanga intrucat nu aveam control in mana si dureri insuportabile.
Pe 1 mai a fost zi libera si doar asistentele la serviciu.
Pe 2 mai la fel. In acea zi am simtit o durere puternica in piept, care s-a urcat spre gat si ma sufoca, era ca o menghina, nu puteam sa ma misc si a sunat dupa ajutor colegul de salon. Au venit si mi-au facut un EKG si au zis ca nu este preinfarct. In afara consultului de ortopedie nu am mai primit alt consult si nici analize medicale. Pe parte neurologica nu am fost consultat (reflexe, fund de ochi – intrucat vedeam in ceata si un punct ca o musca se misca mereu in directia in care priveam).
Pe 3 mai mi-au facut examen CT, iar cand am revenit in salon lenjeria era stransa si m-au pus in pozitia sezut la marginea patului. Mi-au dat voie sa ma intind abia cand au vazut ca imi e rau si ca ametesc. Apartinatorii au venit sa vorbeasca cu dr. Dragomirescu Elena unde eram internat, sa vada cum este rezultatul la CT, iar medical i-a anuntat ca inchide sectia si ca ma externeaza. Intrucat starea mea era tot critica apartinatorii au cerut sa ma transfere la neurologie, sau la ortopedie si sa mai raman o zi sau doua sub observatie medicala. Mie imi era rau, ameteam, mi-a crescut tensiunea. Doctorita a intrebat apartinatorii daca au vorbit cu un medic de la neurologie si daca ma primeste acolo. Ei nefiind in tema au zis ca daca asa trebuie merg sa vorbeasca acolo. La care medical a raspuns in bataie de joc ca ea face garda si pe sectia de neuro si ca nu ma transfera. Apartinatorii au refuzat sa ma ia acasa in starea in care eram, au cerut consult neuro pentru durerea de cap, ameteli, vaz neclar si mana care nu o miscam. Doctorul mi-a luat mana cu mana ei si a ridicat-o la nivelul capului, eu gemand puternic de durere si parca sfidand astfel persoanele de fata le spune ‘uite ca misca mana..nu este nici o problema’. Apartinatorii au cerut transferal la interne intrucat hernia era rupta. Dr. Dragomirescu m-a coborat la UPU unde m-a consultat un internist in prezenta doamnei dr. si sub ‘indrumarea’ ei a scris pe fisa de externare ca nu este urgenta operarea.
Am fost lasat in sala de asteptare de la UPU cu fisa de externare in mana. Doctorita a plecat pe sectie. Apartinatorii au vrut sa cheme televiziunea sa vada ce fel de medici sunt in spitalul municipal din Piatra Neamt, dar vazand starea mea de leguma in carucior si umilinta la care am fost supus fiind afectat si psihic (dupa accident am cosmaruri si plang fara motiv) au cautat o masina si m-au transportat acasa. Unul dintre apartinatori a citit biletul de iesire si a vazut ca nu mi-au prescris nici un anticoagulant, raspunsul dr. Dragomirescu a fost ca nu-mi trebuie asa ceva, chiar daca sunt imobilizat in ghips.
Eu nu contest pregatirea profesionala a dr. Dragomirescu, care se pare ca opereaza de unul singur pacientii (fara al doilea doctor), dar din punct de vedere al eticii si dontologiei lasa mult de dorit. In afara de citirea rezultatelor CT cat am fost internat nu am vazut sa aiba contact fizic cu pacientii, doar verbal.
Profesia medicală este incompatibilă cu duritatea, apatia, ignoranța, indiferența, aroganța, nerăbdarea etc., care afectează și discreditează autoritatea medicinii șn ansamblu.
Spitalele finantate din bugetul statului, sau CAS nu sunt proprietati private, asa cum gandesc unele cadre medicale.
Atat timp cat legea pacientului 46 / 2003 nu se aplica, respectul reciproc ramane indoilenic.
Aceasta a fost scrisoarea unui pacient.
Cu stima,

Andone Ioan – localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt
Răspundeți

Alți doctori cu specializarea Neurochirurgie

Dr. Mirela Renta Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni"
Dr. Daniel Maris Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgența Militar Central "Dr. Carol Davila"
Dr. Dorin Bică Bucuresti, Neurohope
Dr. Petrinel Mugurel Radoi Bucuresti, Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare București
Dr. Horia Calin Salca Brașov, Spitalul Regina Maria Brașov
Prof. Univ. Dr. Adrian Florin Balasa Târgu Mureș, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş