Dr. Vasile Alexandru Popescu

Psihiatrie Bucuresti,
Medas Professional

Dr. Vasile Alexandru Popescu

Psihiatrie

Bucuresti, Medas Professional


Țara: Romania

Județ: București

Localitate: Bucuresti

Unități medicale:

Specializare: Psihiatrie

Reputație

  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(3.00)
(1.00)
(1.00)
(1.00)

Opiniile pacienților

Scrisă la 07.08.2014
  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(3)
(1)
(1)
(1)
I-am spus ca trecem printr-o situatie de stres post traumatic legata de pierderea unei persoane foarte apropiate si ca dorim o evaluare si un sfat.
Inca de la inceput a spus ca nu are pregatire psihologica si ca tot ce poate face pentru pacient este sa dea medicamente.
Anamneza lui a fost bazata in principal pe intrebarea "daca aveti ganduri necurate", iar dupa ce i-am spus ca pacientul are probleme legate de afectarea echilibrului si ca pacientul are probleme de comunicare cu cei apropiati, el a spus ca problemele de comunicare nu tin de psihiatrie (!!??), iar afectarea echilibrului "este un detaliu, pe care il puteti comunica unui neurolog" (un detaliu !!??). Oricum nu ne-a recomandat pe nimeni.
Spre sfarsitul consultatiei mi-a spus ca daca nu sunt multumit, n-am decat sa consult un alt psihiatru, dar taxa de 90 de lei oricum trebuie s-o platesc (ca parca as fi pus vreun moment aceasta problema!). Iar la intrebarea mea: "cum va asigurati ca pacientul va spune adevarul, daca dvs. il intrebati doar daca are ganduri necurate?", el a spus ca asa se procedeaza in psihiatrie, insa nu mi-a explicat cum se asteapta el sa obtina raspunsuri pertinente in acest mod mai mult decat rudimentar!
Chiar la sfarsit, in urma unei intrebari ale lui, i-am relatat pe scurt continutul unui articol medical care leaga stresul post traumatic de anumita grupa de boli si i-am cerut parerea, anume daca pentru cazul pacientului se potrivesc simptomele (eu nu sunt medic sa evaluez asa ceva). El m-a replicat iritat: "Daca stiti asa de bine, de ce nu-mi spuneti dvs. care sunt simptomele acestei boli?".
Ne-am despartit fara a-mi da absolut nimic scris.
Tocmai pentru ca nu are pregatire psihologica, daca stia ca nu poate trata pacientul, ar fi fost corect sa-si decline inca de la inceput competenta si sa nu mai continuie consultatia.
Răspundeți

Alți doctori cu specializarea Psihiatrie

Dr. Sorina Nastase Bucuresti, C.M.I. Dr. Sorina Nastase
Dr. Elena Daniela Popa (Stefan) Bucuresti, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa
Dr. Roxana Mischianu Bucuresti, Spitalul Clinic Colentina
Dr. Alina Margareta Mitrache Bucuresti, Institutul Național pentru Medicină Complementară și Alternativă "Prof. Dr. Florin Bratilă" (INMCA)
Dr. Mihail Luis Gherghel Bucuresti, Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" București
Dr. Andrei Gabriel Mangalagiu Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgența Militar Central "Dr. Carol Davila"