Spitalul Municipal Toplița

Spital Municipal
Toplița, județul Harghita

Spitalul Municipal Toplița

Spital Municipal

Toplița, județul Harghita


Țara: Romania

Județ: Harghita

Localitate: Toplița

Adresa: Str. Victor Babes nr.3, Toplita, 535700, Harghita România

Tipul unității medicale Spital Municipal

Descriere: Spitalul Municipal Toplita este situat în partea de est a municipiului Toplița, pe strada Victor Babeș, nr. 3, la o distanță de 95 km față de Spitalul Județean Miercurea Ciuc și la 100 km față de Clinica Universitară Tg. Mureș.

Spitalul asigură asistența medicală pentru o populație de cca. 40.000 de locuitori, din zona urbană Toplița și Borsec și din zona rurală din comunele Bilbor, Corbu, Gălăuțaș, Sărmaș Subcetate, precum și Stânceni și Lunca - Bradului.

în cadrul unității noastre se asigură asistența medicală de specialitate, preventivă, curativă, de recuperare, de îngrijiri în caz de graviditate și maternitate precum și a nou-născuților.

Spitalul a fost înființat în anul 1952, funcționând în sistem pavilionar până în anul 1986 când s-a dat în folosință noul spital cuplat cu ambulatoriul de specialitate în clădire monobloc.

Spitalul Municipal Toplita este un spital nou inaugurat la data de 08.03.1986, are o clădire pe 4 nivele, fiecare nivel reprezentând una sau mai multe secții sau compartimente. Per total, aici funcționează cu un număr de 205 paturi.

Număr total de angajați este 180, din care:

* 15 medici
* 1 farmacist
* 88 personal sanitar
* 40 personal auxiliar
* 34 personal TESA și muncitori


Din punct de vedere al structurii organizatorice, este un spital general de acuți și are posibilități de tratament pentru următoarele afecțiuni: boli cardio-vasculare, digestive, respiratorii, renale, boli de nutriție și metabolism pentru adulți și copii, intervenții chirurgicale, ginecologice și obstetricale.

în anul 2005 au beneficiat de serviciile oferite un număr de 8067 pacienți, internați și 6854 în regim ambulatoriu în cadrul CPU.

SECÅ¢IUNEA AMBULATORIUL DE SPECIALITATE

Ambulatoriul de specialitate se compune din:

* Cabinet Medicină internă
* Cabinet Chirurgie generală
* Cabinet Obstetrică - ginecologie
* Cabinet Neurologie
* Cabinet ORL
* Cabinet Oftalmologie
* Cabinet Dermato - venerologie
* Cabinet Psihiatrie
* Cabinet Pediatrie
* Cabinet Ortopedie și traumatologie Explorări funcționale

Ultima actualizare a datelor: 22.12.2015