Boli și afecțiuni din specializarea Acupunctură

Acupunctura
Specializarea: Acupunctură, tratată de 3 doctori

Acupunctura creata si dezvoltata de poporul chinez în lupta dusa împotriva diferitelor boli,este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Tehnicile de acupunctura reprezinta doua metode de tratament diferite. Acupunctura consta în înteparea cu ajutorul unui ac metalic(de diferite tipuri) a anumitor puncte ale corpului omenesc, iar apoi, cu ajutorul unor tehnici de manipulare, sa imprime stimuli mai mult sau mai putin puternici, în vederea unui scop terapeutic.

Afectiune imunologica
Specializarea: Acupunctură

Afectiune sistem digestiv
Specializarea: Acupunctură, tratată de 6 doctori

Cateva dintre posibilele afectiuni ale sistemului digestiv sunt: parazitoza intestinala, gastrita, ocluzii intestinale si sindromul de colon iritabil. Cea mai comuna afectiune a sistemului digestiv este sindromul de colon iritabil. Cateva dintre simptomele acestei afectiuni sunt meteorsimul ( balonari ), dureri abdominale sau schimbari in regularitatea scaunelor.

Boala Milroy
Specializarea: Acupunctură

Boala Milroy este o boala rara care afecteaza functia normala a sistemului limfatic, astfel incat pacientii cu boala Milroy dezvolta de obicei edeme la membrele inferioare la scurt timp dupa nastere. Tratamentul decongestiv este cel mai des practicat pentru boala Milroy.

Chist sinovial popliteu (Baker)
Specializarea: Acupunctură, tratată de 4 doctori

Chistul sinovial popliteu(Baker) este un saculet ce contine lichid sinovial, care se formeaza intr-o extensie a capsulei articulare, in portiunea posterioara a genunchiului, el poate sa apara in urma unui traumatism sau a inflamatiei membranei ce tapeteaza articulatia genunchiului. Semne si simptome: - durere la nivelul genunchiului - inflamatie - sensibilitate la palpare a meniscului - mobilitate redusa a articulatiei genunchuilui

Dezlipirea de retina
Specializarea: Acupunctură

Dezlipirea de retina reprezinta pierderea aderentei intre neuroepiteliu si epiteliul pigmentar al retinei, si poate fi cauzata de drenajul lichidian dinspre vitro spre coroida, presiunea exercitata de vitros, transportul apei din spatiul subretian spre coroida, factori metabolici, s. a.

Diabet zaharat tip II
Specializarea: Acupunctură, tratată de 4 doctori

Diabetul zaharat de Tip II, numit si non-insulino-dependent (cu debut la varsta adulta) este o afectiune endocrina ce apare atunci cand pancreasul secreta insulina mai multa decat in mod fiziologic si organismul dezvolta o rezistenta la efectele acesteia, aparand astfel deficitul de insulina <b>Cauze</b> Diabetul de Tip II poate sa apara la orice varsta, insa de cele mai multe ori se manifesta la adulti cu varsta de peste 30 de ani. Cauza principala a aparitiei acestei afectiuni se considera a fi obezitatea. O serie de boli si unele tratamente medicamentoase ce afecteaza modul in care ...

Durere sub omoplat
Specializarea: Acupunctură

Dureri costale
Specializarea: Acupunctură

Electroacupunctura
Specializarea: Acupunctură, tratată de un doctor

Electroacupunctura este o tehnica terapeuta cu traditie in China si consta in trecerea unui curent electric de mica intensitate printr-un ac ce penetreaza pielea corpului. Electroacupunctura reduce efectele adverse induse de chimioterapie, in timp ce electrostimularea la suprafata pielii nu are astfel de efecte. Acupunctura clasica diminueaza doar greata din prima zi de tratament, dar nu are efecte asupra simptomelor ulterioare.