Boli și afecțiuni din specializarea Dermatovenerologie

Acnee vulgara
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 5 doctori

Acneea
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 20 de doctori

Acneea este cunoscuta ca si o aparitie de cosuri care au diferite forme si dimensiuni, uneori unele putand fi dureroase sau nedureroase, trecatoare sau persistente. Acneea poate fi categorizata in fuctie de tipurile de leziune care apar la nivelul pielii, si anume: - Papula - Pustula - Comedon - Nodul - Chist

Acrodermatita enteropatica
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 2 doctori

Acrodermatita enteropatica este o boala de piele cauzata de un efect genetic care duce la captarea zincului. Aceasta afectiune apare la cateva luni dupa nastere, in timpul alaptarii. Tratamentul pentru aceasta afectiune reprezinta administrarea de gluconat sau sulfat de zinc pe cale orala, rezultatele pot fi vazute abia in 5-10 zile.

Afectiune a pielii
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de un doctor

Alergie solara
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 6 doctori

Alopecia
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 19 doctori

Alopecia reprezinta o afectiune dermatologica care afecteaza foliculii pilosi in special la nivelul scalpului, adica cauzeaza pierderea parului localizata sau completa. Cateva dintre cauzele caderii parului sunt: - stresul psihic - un regim alimentar neadecvat - unele boli sistemice - soarele

Alopecia mucinoasa
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 3 doctori

Alopecia mucinoasa este o afectiune care se prezinta sub forma unei eruptii dermatologice care conduce la caderea parului. Din pacate pentru aceasta afectiune nu exista o terapie, deoarece din cauza evolutiei diferita a bolii nu se poate aproxima eficacitatea acesteia.

Alopecie difuza
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 3 doctori

Alunite (nevi)
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 17 doctori

Nevii nevocelulari, cunoscuti ca si alunite, sunt niste pete de culoare inchisa, mici care apar la nivelul pielii. Unii nevi apar la nastere, acestia find cunoscuti sub denumirea de nevi congenitali. Nevii nevocelulari pot conduce la cancerul de piele si trebuie mers la doctor periodic pentru ca acestia sa fie verificati.

Anagen effluvium
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 12 doctori

Anagen effluvium este o afectiune care apare dupa o lezare a foliculului de par care afecteaza activitatea sa mitotic sau metabolic. Pierderea parului are de obicei cauza expunerea la chimioterapeutice cum sunt antimetabolitii, agentii alkilanti si inhibitorii mitozei care sunt utilizati pentru tratarea cancerului.