Dr. Iuliana Maria Nicorescu

Hematologie Bucuresti,
Neolife Medical Center Bucuresti

Dr. Iuliana Maria Nicorescu

Hematologie

Bucuresti, Neolife Medical Center Bucuresti


Țara: Romania

Județ: București

Localitate: Bucuresti

Unități medicale:

Specializare: Hematologie

Reputație

  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(1.00)
(1.00)
(1.00)
(1.00)

Opiniile pacienților

Scrisă la 06.02.2023
  • Accesibilitate
  • Comunicare
  • Acuratețe
  • Recomandare
(1)
(1)
(1)
(1)
 
  • Boala/Afectiunea pe care ați tratat-o: Trombocitopenie
  • Vârsta la care ați fost tratat(ă): 67
  • Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 1 ora si 30 min. in conditiile in care am fost programai si fara a avea pacinti inaintea mea
In data de 27.01.2023 m-am prezentat la Clinica NeoLife Bucuresti, la Sectia HEMATOLOGIE, pentru analize si evaluare de specialitate, avand bilet de trimitere pentru diagnostic prezumtiv TROMBOCITOPEMIE.
La aceasta clinica am fost consultat de medicul hematolog Dr. Dr. Nicorescu Iuliana, care a prescris efectuarea unor analize medicale, fiind programat sa revin pentru rezultatele analizelor si pentru evaluare medicala de specialitate.
In timpul consultatiei, am facut greseala de a-i spune D-nei Dr. Nicorescu faptul ca am venit la aceasta clinica pentru a doua opinie medicala, anterior beneficiind de consultatie medicala pe specialitatea Hematologie la Spitalul Colentina in data de 19.12.2022, cu bilet de trimitere de la medic specialist.
La aflarea acestui amanunt, D-na Dr. Nicorescu s-a suparat si infuriat, spunandu-mi ca nu am dreptul la o a doua opine medicala si ca, daca ar fi stiut de la inceput ca am venit pentru a doua opinie medicala, m-ar fi supus la plata consultatiei si a analizelor medicale.
Pentru acest motiv, in scrisoarea medicala eliberata, D-na Dr. Nicorescu a mentionat tendentios, netemeinic si nedeontologic un diagnostic medical pe specialitatea psihiatrie (dansa fiind medic hematolog, nu psihiatru), astfel, citez din scrisoarea medicala: “Clinic stare gen. buna, afebril OTS, agitat psiho-motor, fara semne de iritatie meningeala (n.n. corect meningeana)……….”.
1. Conform opiniei D-nei Dr. Firoiu Delia, medic psihiatric Sibiu, opinie gasita pe internet, agitatia psihomotorie presupune cele de mai jos.
Agitatia psihomotorie este un conglomerat de comportamente, dezordonate, zgomotoase, variabile ca intensitate la acelasi bolnav, cat si de la o afectiune psihica la alta.
Aceasta stare presupune o interventie terapeutica cu un grad ridicat de complexitate, cu o prima abordare farmacologica, prediagnostica.
Se descriu cativa parametrii cantitativi si calitativi ce pot ajuta clinicianul in procesul de diagnostic: intensitatea, durata, caracterul recurent, coloratura afectiva, claritatea constientei. Ultimile doua dau caracterul comprehensibil sau incomprehensibil al agitatiei psihomotorii.
Caracteristicile clinice ale agitatiei psihomotorii: hiperactivitate in toate sectoarele psihismului (motor, ideativ, verbal, afectiv), caracterizata prin: vivacitate crescuta, nerabdare, ton ridicat al vocii, logoree, surescitare ideativa, exacerbarea memoriei si a ideatiei, mobilitatea afectelor, miscari, mimica, gesturi bruste necontrolate.
2. Conform altor informatii de pe internet, agitatia psihomotorie presupune:
Ce este agitatia psihomotorie?
Reprezinta o dezorganizare globala a functilor motorii, fiind de regula corelata cu dezorganizarea functionarii sistemului nervos central, constand in reducerea controlului miscarilor, impulsurilor, emotiilor.
Cum se manifesta?
- Dezorganizare - poate fi gradata pana la forme extreme de agitatie, care se exprima prin nevoia incontrolabila de miscare, care poate deveni haotica, cu plecari fara scop, fuga, dezinhibitie gestuala cu manifestari agresive, distrugeri, lovirea obiectelor.
- Neliniste, anxietate - dominante, dar pot fi oricand inlocuite cu depresie, furie, euforie.
- Impulsivitate, intoleranta la frustrare sau restrictii, tendinta la violenta.
De asemenea, i-am relatat D-nei Dr. Nicorescu ca in urma cu cca. 2 ani m-am confruntat cu un episod depresiv, dar ca, de peste un an de zile nu mai fact tratament deoarece mi-am revenit total, avand o stare psihica foarte buna. Precizez faptul ca nu i-am prezentat D-nei Dr. Nicorescu niciun document medical privind episodul depresiv eliberat de vreun medic psihiatru, neavand scrisori medicale in acest sens, beneficiind doar retete medicale.
La finalul consultatiei medicale, D-na Dr. Nicorescu a prescris un set de analize medicale si m-a programat pentru revenire in data de 03.02.2023 ora 13:00 pentru interpretarea rezultatelor analizelor medicale si pentru evaluare medicala de specialitate.
In data de 03.02.2023 m-am prezentat conform programarii la Clinica NeoLife in jurul orelor 12:40, fiind lasat sa astept pe hol pana la orele 14:00, desi nu avea pacient in cabinet si nu era niciun alt pacient pe hol in asteptare la consultatie medicala inaintea mea.
Intr-un final, a venit asistenta D-nei Dr. Nicorescu si mi-a inmanat Scrisoarea medicala, fara sa fiu invitat in cabinet pentru o discutie/consultatie/evaluare medicala de specialitate pe tema rezultatelor analizelor.
Analizand Scrisoarea medicala, am constatat unele neadevaruri medicale, fapt pentru care am solicitat insistent o discutie cu D-na Dr. Nicorescu , aceasta solicitatre fiind initial refuzata.
Dupa mai multe insistente, am fost invitat in cabinet, ocazie cu care i-am solicitat D-nei Dr. Nicorescu explicatii pentru neadevarurile medicale mentiionate in Scrisoarea medicala, in special cel mentionat la punctul 4. de la Sectiunea “Recomandari”, in care D-na Dr. Nicorescu a mentionat, citez: “Evaluare neuropsihiatrica periodica conform programarii”.
Despre ce programare face vorbire D-na Dr. Nicorescu eu nu am cunostinta, deoarece, astfel cu am precizat anterior, nu i-am prezentat niciun document medical eliberat de catre un medic psihiatru.
Intrebata fiind D-na Dr. Nicorescu , pe ce s-a bazat cand a emis o astfel de apreciere medicala ce excede specialitatii hematologie si solicitandu-i sa elimine din Scrisoarea medicala aceasta mentiune, mi-a comunicat ca nu o poate face decat un situatia in care ii voi prezenta o recomandare de la un medic psihiatru in acest sens.
Pentru aceste motive, apreciez ca mentionarea de catre D-na Dr. Nicorescu in scrisoarea medicala a unui disgnostic si a unei recomandari pe specialitatea neuro-psihiatrie excede competentei profesionale a D-nei Dr. Nicorescu , fiind facuta tendentios, razbunandu-se pe subsemnatul deoarece in data de 27.01.2023 am contrazis-o pe tema dreptului la cea de-a doua opinii medicala.
De altfel, in Codul de deontologie medicala al Colegiului medicilor din Romania, este prevazut foarte calr si neechivoc dreptul pacientului la a doua opinie medicala. In acest sens citez: “In toate situatiile medicul va respecta dreptul pacientului de a obtine o a doua opinie medicala”.
Un alt neadevar medical mentionat de D-na Dr. Nicorescu in scrisoarea medicala se refera la faptul ca am refuzat un consult medical la Gastroenterologie.
Urmare unei recomandari privin efectuarea unui consult gastroenterologic, in data de 13.10.2022 m-am prezentat la Clinica HIPERDIA unde am fost consultat de catre medicul gastroenterolog. Dr. Sontu Daniel. Dupa consult, mi-a fost prescris un tratament si efectuarea unei Endoscopii ds. Urmare tratamentului prescris, simptomele pentru care am solicitat consult gastroenterologic au disparut, fapt pentru care n-am mai efectuat endoscopia.
Pe de alta parte, expresia “manevra refuzata” este folosita incorect si impropriu. Corect este consultatie/investigatie refuzata.
Conform Dex, manevra inseamna: 1. Manevrare. 2. (mil.) Pregatire tactica a trupelor terestre sau a flotei in conditii asemanatoare cu cele de pe campul de lupta; (p. ext.) deplasare a unei armate sau a unei flote pe campul de lupta pentru a da inamicului o lovitura neasteptata. Totalitatea operațiilor de compunere si de descompunere a trenurilor, de conducere a unei nave etc. 4. (Fig.) Uneltire, intriga, masinatie.
CONCLUZII:
1. Diagnosticul prezumtiv, in baza caruia a fost eliberat biletul de trimitere cu care m-am prezentat la Clinica NeoLife Bucuresti, este TROMBOCITOMEMIE nu o afectiune neuro-psihiatrica.
2. D-na Dr. Nicorescu Iuliana, in calitate de medic, nu avea dreptul sa ma certe si sa ma ameninte cu plata consultatiei medicale si a analizelor medicale, pentru faptul ca am apelat la dreputul de a obtine o a doua opinie medicala, in conditiile in care medicul hematolog, Dr. Patarnoiu Oana de la Spitalul Colentina, mi-a spus ca pot fi suspect de leucemie, fiindu-mi recomandata BOM.
3. D-na Dr. Nicorescu Iuliana nu avea dreptul de a mentiona eronat in scrisoarea medicala faptul ca as fi refuzat efectuarea unui consult gastroenterologic.
4. D-na Dr. Nicorescu Iuliana nu avea dreptul de a face diagnosticari si recomandari pe specialitatea neuro-psihiatrie, specialitatea medicala a dansei fiind Hematologie.
Răspundeți

Alți doctori cu specializarea Hematologie

Dr. Radu Niculescu Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni
Dr. Maria Daniela Voicu Bucuresti, Institutul Național de Hematologie Transfuzională “Prof. Dr. C. T. Nicolau” București
Dr. Anca Mariana Ciobanu Bucuresti, Spitalul Clinic Colțea
Prof. Dr. Anca-Roxana Lupu Bucuresti, Sanador - Clinica Victoriei
Dr. Florina Oana Gianina Patrinoiu Bucuresti, Spitalul Clinic Colentina
Dr. Jenica Zamfir Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca