Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie "Ana Aslan" Otopeni

Institut National
Otopeni, județul Ilfov

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie "Ana Aslan" Otopeni

Institut National

Otopeni, județul Ilfov


Țara: Romania

Județ: Ilfov

Localitate: Otopeni

Adresa: Șoseaua Bucuresti-Ploiesti 307

Tipul unității medicale Institut National

Descriere: Primul din lume, Institutul de Gerontologie si Geriatrie a fost fondat in anul 1952 prin Hotarare a Consiliului de Ministri si a devenit Institut National in 1974, iarin anul 1992, i s-a atribuit numele de Ana Aslan.
Inca de la infiintare, pana in anul 1988 institutul a fost condus de Acad. Prof. Dr. Ana Aslan, avand ca obiect de activitate : asistenta medicala geriatrica, cercetarea si gerontologia sociala. In 1964 presedintele OMS l-a propus ca model de institut de geriatrie tarilor dezvoltate.

Clinica Otopeni

In anul 1974 Institutul se extinde cu o sectie clinica noua, remarcabila prin confortul interior si spatiile largi, situata intr-un decor natural pe o suprafata de 11 ha (in mijlocul unei paduri) la Otopeni.

-Sectia I
-Sectia II
-Sectia III
-Sectia IV
-Laborator analize
-Radiologie si imagistica
-Cabinet Oftalmologic
-Cabinet psihologie
-Recuperare, medicina fizica si balneologie
-Cabinet ORL

In anul 1974 Institutul se extinde cu o sectie clinica noua, remarcabila prin confortul interior si spatiile largi, situata intr-un decor natural pe o suprafata de 11 ha la Otopeni.
Cladirea din strada Manastirea Caldarusani nr 9, care este si sediul central al Institutului face parte din patrimoniul arhitectural, fiind o creatie a lui Ion Mincu, cu decoratiuni de ceramica in stil romanesc.

Primul medicament creat anume sa intarzie procesul de imbatranire, a fost elaborat intre anii 1946 si 1956, de Prof. Dr. Ana Aslan si scoala sa dupa numeroase cercetari clinice si experimentale. Rezultatele acestui studiu fac obiectul lucrarii Novocaina - factor eutrofic si intineritor publicata impreuna cu Prof. C. I. Parhon in 1955.Un an mai tarziu, in 1956, Gerovitalul este prezentat pentru prima data lumii medicale internationale la Congresul Therapiewoche de la Karlsruhe si apoi la Congresul European de Gerontologie de la Basel.

Ultima actualizare a datelor: 24.12.2015

Opiniile pacienților

Scrisă la 24.11.2012
Mama mea si matusa mea au fost internate aici. Eu personal am avut discutii foarte aprinse cu cei de la internari. In primul rand fara spaga consistenta incepand de la internari pana la asistente si doctori, nu reusesti sa ocupi un loc, apoi platesti cazare pentru 14 zile dar esti externat a douasprezecea zi, anul acesta absolut toate medicamentele au fost cumparate de catre bolnavi desi sunt incluse in pret ( desi sunt incluse nu ti le scade nimeni din pret). De cand s-a renovat toate camerele si apartamentele au acelasi confort dar cu toate acestea unul plateste 25 pe zi altul 36 iar altul 45, in conditiile in care nu exista nici o deosebire de confort. Hotie pe fata si in plus comportamentul personalului lasa mult de dorit. Pentru care motiv meritam sa fim furati si tratati in acest mod? Petru ca suntem contribuabili si asigurati!
Răspundeți