Dr. Siclovan Horia

Chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă

Sibiu, Clinica Paltinul Sibiu

APARATURA ULTRAMODERNA PENTRU PERFORMANTA IN CHIRURGIA ESTETICA LA SPITALUL MEDLIFE - GENESYS ARAD

Injectarea de grasime proprie (lipofilling-ul) cunoaste o popularitate tot mai crescuta in ultimii ani odata cu preferinta pacientilor si a medicilor pentru procedeele chirurgicale estetice miniinvazive.

Avand o biocompatibilitate excelenta si din cauza existentei celulelor stem la nivelul tesutului adipos, injectarea de grasime proprie are largi aplicatii in chirurgia estetica, fiind utilizata pentru corectarea conturului facial, corectarea cicatricilor sau a deformarilor postlipoaspiratie si conferirea unui aspect intinerit al fetei si mainilor.

Rezultate excelente si de lunga durata ale lipofilling-ului se obtin numai daca se respecta tehnica de recoltare, preparare si injectare a grasimii. Pentru obtinerea unei grasimi de calitate excelenta, care are un continut crescut de celule stem, este recomandata centrifugarea grasimii recoltate prin lipoaspiratie. In acest sens, la Spitalul MedLife - Genesys din Arad a fost achizitionata o centrifuga special conceputa pentru separarea grasimii necesara injectarii, imbunatatind rezultatele procedurii prin cresterea longevitatii, a stabilitatii si integrarii grasimii transplantate la nivelul tesuturilor gazda. Grasimea proprie injectata este sigura, rezultatele procedurii fiind de durata indelungata si confera un aspect natural.

In cadrul programului de modernizare si dotare al Spitalului MedLife - Genesys din Arad s-a achizitionat sistemul PenEvacâ„¢ - Crystal Visionâ„¢ (produs de compania I.C. Medical, USA), electrocauter cu extensie telescopica si dispozitiv pentru colectarea si filtrarea fumului produs de electrocauter in timpul interventiei chirurgicale. Acest sistem este utilizat pentru interventiile de chirurgie estetica, mai ales pentru augmentarea mamara (marirea sanilor) si abdominoplastie, conferind chirurgului un acces si o vizibilitate foarte buna intraoperatorie ceea ce asigura o hemostaza excelenta, reducand sangerarea intraoperatorie si riscul complicatiilor postoperatorii (hemoragie, hematoame, infectii etc.). De asemenea, prin evacuarea fumului produs de electrocauter se reduc edemul si durerile postoperatorii, durata de recuperare a pacientei fiind de scurta durata, mult imbunatatita.

Dr. HORIA SICLOVAN
medic specialist chirurgie plastica
www.drsiclovan.com