Psih. Stoian Cristina-Mihaela

Psihologie

Bucuresti, C.I.P. Psih. Cristina Mihaela Stoian

Lucrul in echipa, varianta OPEN, 21 martie 2013

De cele mai multe ori, printre abilitățile cerute de angajatori se numără și “lucrul în echipă”. Fie că postul pentru care aplici presupune cu adevărat lucrul zilnic alături de colegi, să interactionezi în cadrul tuturor activităților profesionale, fie că ai un post care îți oferă ocazia de a lucra solitar, până la urmă contribui cumva la realizarea obiectivelor companiei. Chiar dacă vei putea crede că te descurci și fără ajutorul celorlalți, vei observa că poate ei nu se vor descurca fără ajutorul tău. Tu ești o piesă importantă din marele puzzle și munca ta reprezintă la fel de mult pentru companie ca și munca celorlaltor colegi ai tăi. Dacă fiecare persoană își va stabili niște obiective personale și profesionale suficient de clare, lucrul în echipă nu va mai părea atât de greu.
Cu toate acestea, uneori este inutil sa insisti sa lucrezi intr-o companie doar de dragul de a lucra in echipa, insa tu sa iti doresti libertate de decizie si de exprimare a creativitatii. Sunt o multime de persoane care dau un randament maxim atunci cand lucreaza individual, iar lipsa locurilor de munca din Romania face ca antreprenoriatul sa devina o alternativa excelenta, chiar daca presupune o doza mare de curaj, incredere in fortele proprii si un plan bine pus la punct.
Acest program se adreseaza si celor care doresc sa isi clarifice daca li se potriveste un job intr-o companie sau activitatea de freelancer.
Training open de 1 zi - 8 ore, 09-18.00 (1 ora in plus pt pauza de pranz)
Obiective: cooperare, comunicare, creativitate, lucru în echipă, concentrare, obiective personale vs obiective comune, creșterea stimei de sine, eliberare de stres și antidot pentru posibile conflicte existente deja, implicare vs neimplicare, bună dispoziție.
Beneficii: participanții vor înțelege importanța părților în cadrul întregului/ teoria sistemică și vor putea aplica principiile atât în plan profesional, cât și în cel personal.
* Introducere în conceptul de “lucru în echipă”. Când este și când nu este necesar lucrul în echipă. Teoria sistemelor.
* Roluri în echipă - testare psihologică pt stabilirea rolului adoptat în cadrul echipei
* Comunicarea în echipă - teorie + joc de rol
* Obiective personale, obiective comune, așteptări = performanță - discuții, teorie (stabilirea de obiective SMART) și simulare de grup.
* Climatul de lucru. Eustres vs distres. Discuții și testare a nivelului de distres.
* Unitate în diversitate. Lucrul în companii cu angajați de naționalități, religii, etnii sau orientări diferite. Lucrul alături de persoane cu dizabilități. - discuții
Training-ul este conceput pentru a fi livrat atât în regim open, cât și corporate. în ambele variante, accentul se pune pe stabilirea și dezvoltarea capacităților/aptitudinilor personale de a lucra eficient în orice echipă, având stabilite niște obiective, comune sau nu. De asemenea, participantii vor putea analiza avantajele si dezavantajele lucrului in companii, dar si in activitatea de antreprenoriat.
în varianta corporate, în afară de subiectele menționate mai sus, se vor regăsi și următoarele:
- Stiluri de grup - soluții pt optimizare a rezultatelor de grup - testare
- Creativitatea, motorul unei echipe - simulare de grup.
Pentru training-ul corporate, durata va fi de 2 zile și tariful de discutat, în funcție de nr de participanți.
Minim 8 participanți
70 % practică și 30 % teorie
Cost - open: 200 lei
Cost - corporate: de discutat
Trainer: Psih. Cristina Stoian
Informații și înscrieri la tel 0722 318 361 și la e-mail psihotraining@gmail.com