Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJUC) este principala instituție medicală publică pentru deservirea județului Dolj și a întregii regiuni Sud-Vest a României. Înființat în anul 1955, spitalul a evoluat constant, adaptându-se nevoilor comunității și integrând tehnologii medicale moderne.
În baza legislației naționale, SCJUC este recunoscut ca spital clinic cu nivel terțiar, specializat în tratarea cazurilor complexe și a urgențelor majore.
Spitalul dispune de o capacitate extinsă, cu 1.518 paturi în regim de spitalizare continuă și alte 38 de paturi pentru spitalizare de zi. În prezent, funcționează prin intermediul a 38 de secții organizate în 31 de departamente clinice, acoperind 27 de specialități medicale.
Unitatea este dotată cu blocuri operatorii moderne, laboratoare performante, echipamente de imagistică medicală avansată, centru de endoscopie, secție de medicină nucleară și compartiment de balneologie.
SCJUC are un rol esențial în asigurarea asistenței medicale pentru întreaga regiune Sud-Vest, fiind principalul centru pentru tratamente complexe și cazuri critice. Spitalul oferă sprijin pentru spitalele din județele învecinate și primește cazuri grave din întreaga regiune.
Finanțarea spitalului provine din bugetul Consiliului Județean Dolj, Ministerul Sănătății, fonduri europene și diverse proiecte specializate. În ultimii ani, SCJUC a beneficiat de investiții majore prin programe europene, inclusiv PNRR și Interreg, care au contribuit la modernizarea secțiilor, reabilitarea saloanelor și dotarea blocurilor operatorii.
Spitalul este recunoscut pentru activitatea medicală intensă, având o echipă medicală multidisciplinară, cu expertiză în cazuri complexe. Recent, SCJUC a realizat o premieră regională prin introducerea gastroplastiei endoscopice, o procedură minim invazivă pentru tratamentul obezității, fiind printre primele centre din România care o efectuează.
Această procedură implică o echipă formată din gastroenterologi, diabetologi, cardiologi, anesteziști și psihologi, și a fost realizată cu sprijinul specialiștilor din centre medicale internaționale.
Spitalul este administrat de un Consiliu de Administrație, un Comitet Director și un Consiliu Etic. Are sediul în municipiul Craiova, pe strada Tabaci nr. 1.
În cadrul spitalului activează peste 1.500 de angajați, incluzând medici, asistenți medicali și personal auxiliar. Datele de contact includ centrală telefonică, email și alte canale de comunicare puse la dispoziție pentru pacienți.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova oferă o gamă largă de specializări medicale și chirurgicale, dintre care cele mai importante sunt:
Medicină internă
Cardiologie
Chirurgie generală
Chirurgie cardiovasculară
Chirurgie toracică și vasculară
Neurochirurgie
Neurologie
Obstetrică și ginecologie
Pediatrie
Terapie intensivă (ATI)
Ortopedie și traumatologie
Otorinolaringologie (ORL)
Oftalmologie
Urologie
Gastroenterologie și endoscopie digestivă
Diabet, nutriție și boli metabolice
Endocrinologie
Hematologie
Nefrologie
Medicină nucleară
Radiologie și imagistică medicală
Balneologie
Oncologie
Planificare familială
Laborator de analize medicale
Prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale
Alte servicii conexe, cum ar fi anatomie patologică, farmacie, reabilitare medicală
Spitalul are linii de gardă active în aproape toate specialitățile, asigurând asistență medicală 24/7 pentru urgențele medicale și chirurgicale.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova este una dintre cele mai importante instituții medicale din România, fiind un centru regional de excelență pentru tratamentele complexe și cazurile de urgență. Cu o infrastructură modernizată, numeroase specialități medicale, echipamente performante și o echipă medicală profesionistă, SCJUC oferă servicii medicale la standarde ridicate.
Prin implicarea în proiecte naționale și internaționale, spitalul continuă să se dezvolte, devenind un model de bune practici în domeniul sănătății în România.
Referințe
Este loc de mai bine,in sensul comunicarii pacient doctor,prin aceea ca nu esti diagnosticat clar,nu esti indrumat si tratat corespunzator,in cunostiinta de cauza,fiind un perpetuu suspans in ce asteptari are medicul de la tine,si functie de ce oferi,in necunostiinta de cauza si posibilitati,astepti ca prostu,sa primesti interventia,tratamentul cind se cade de cuvinta de medic,dupa cum ai cotizat!Sa se stabileasca clar la fiecare sectie pentru fiecare boala diagnostic ce tarif trebuie sa dai,cui,pentyru ce,eventual sa se emita chitanta,sa poti trage la raspundere pentru incasarea facuta si ce tratament ai beneficiat!Altfel astepti ca prostul ori sa te faci bine,ori sa te duci la morga!Sau sa dezertezi sa te tratezi singur babeste!Nu se poate asa atitudine!Pacat!
Experienta mea in ceea ce priveste aceata unitate este una de neuitat,asa ca sa va povestesc cam despre ce este vorba:mama mea a fost operata acolo pe data de 05.02.2013 a fost o interventie chirurgicala destul de grea "fistula vezico-vaginala"doarece deja facuse o interventie de acest gen la Bucuresti dar fara succes,asa ca vorbim despre sectia "urologie"si tin sa multumesc din suflet:Domnului Dr.Paul Tomescu,Domnului Dr.Panus Andrei care este un medic extraordinar eu cel putin nu am intalnit pana acum un medic ca dansul care sa fie atat de atent cu pacienti,sa le explice atat de bine despre ce este vorba,care sa isi iubeasca atat de mult meseria intr-un cuvant:sa ii pese de vietiile oamenilor,si mai vreau sa ii multumesc Domnului Dr.rezident Turcitu Nicolae care o sa fie un medic extraordinar,si nu in ultimul rand tururor asistentelor si infirmierelor de pe aceea sectie toti sunt niste oamneni extraordinari.Nu va lasati pacaliti de conditiile spitalului pentru ca asta nu tine de medici sau de asistentente,acolo chiar sunt medici care stiu sa isi faca meseria si sa salveze vietile oamenilor.Va multumesc!
Rugam mai multa atentie si colaborare intre personal
si sa fie respectosi cu toti patienti si apartinatorii
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova .Temeti-va pentru viata voastra! Sinucigasilor, recomand cu caldura urmatorii medici:Conferentiar doctor MARINELA BEZNA-Sectia: Medicina Interna I.Moarte garantata inca din prima zi, dar contra cost. Si nu in ultimul rand, domnul doctor rezident GAVRILA SILVIU EMILIAN,aceeasi sectie, dar fara bani.Sau, puteti alege varianta "incet, dar sigur", prin simplul fapt ca va internati si folositi singurul lucru pus la dispozitie de unitatea spitaliceasca: PATUL.Pentru cei care mai au inca o bruma de incredere in faptul ca a merge la spital si a-ti lasa viata pe mana medicilor este lucrul cel mai intelept, am niste vesti proaste: mergeti inarmati cu muuuuulta rabdare,muuulti bani pentru a baga in buzunare si a cumpara de la tensiometru, termometru., pansamente sterile ,ABSOLUT TOATE MEDICAMENTELE RECOMANDATE .Si, obligatoriu, aduceti de acasa si un cadru sanitar avizat care sa va poata ingriji, monitoriza semnele vitale, tensiunea, temperatura , perfuzii….etc.Mai multe detalii despre cum puteti ajunge in acest loc de vis si mai ales cum puteti contacta medicii nominalizati mai sus, va pot da pe privat.
Mama mea este internata si acum in acesta morga ca spital nu pot sa ii spun , dupa o histerectomie totala a facut o infectie,la 8 zile de la operatie med a decis sa o mai opereze inca o data sa ii elimine infectia fara sa ne anunte ca o va mai opera inca o data.Acum se simte f rau si am auzit din alte surse ca med fuge de noi ca o sa o mai opereze inca o data .Asa ca intreb si eu ce calificative poti sa dai la o morga?
Boala/Afectiunea tratată: Placă tăiată la degetul mâini stângi
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 40
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 10 min
Dr.Milena Georgescu – foarte bun
Boala/Afectiunea tratată: fractura
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 33
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 1 ora
Spitalul este ok. Sunt multi medici buni, si care nu se uita sa le dai bani. Pacientii mananca in saloane ceea ce nu e ok deloc, apoi se mai mira ca sunt gandaci.