Boli și afecțiuni în ordine alfabetică

Vulvodinia
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 3 doctori

Vulvodinia inseamna dureri in regiuna vulvei si a labiilor, parti componente a aparatului genital feminin exterior. Aceste dureri sunt descrise fie ca arsuri, fie ca dureri bruste si acute, si de cele mai multe ori tin 3 luni. Ele reprezinta un simptom al unei probleme, cum ar fi: - infectii micotice frecvente - iritatii chimice ale organelor genitale externe - alergii in zona genitala - negi genitali (infectie cu HPV) - afectarea nervilor - spasme musculare in zona pelviana - fluctuatia nivelului de estrogen care insoteste menstruatia

Vulvovaginita
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de un doctor

Vulvovaginita atrofică
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 7 doctori

Vulvovaginita atrofică reprezinta subtierea si inflamarea peretelui vaginal datorata scaderii cantitati de estrogen in sange. Semne si simptome: - senzație de arsură, - dispareunie și mici sângerări vaginale, - senzație de usturime în timpul urinatului - micțiuni imperioase si frecvente.

Vulvovaginita micotica
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de un doctor

Xantom veruciform
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 3 doctori

Xantomul veruciform reprezinta o leziune de natura neobisnuita care apare de obicei la persoanele de varsta medie pe mucoasa orala si pe scrot la varstnici. Tratamentul pentru aceasta afectiune il reprezinta excizia chirurgicala a leziunii, in acest caz recurenta find foarte rara.

Xeroza conjuctivei
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 4 doctori

Xeroza conjuctivei reprezinta aparitia unei metaplazii a conjunjunctivei care are un aspect epidermoid. Pentru a trata aceasta afectiune trebuie crescut aportul de beta caroten si vitamina A din alimentatie (morcovi, fructe, untura de peste).

Zona zoster oftalmica
Specializarea: Medicină de familie, tratată de un doctor