Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera B

Babesioza
Specializarea: Boli Infecțioase

Bacterii coci
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Balanita
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 6 doctori

Balbismul ( Balbaiala )
Specializarea: Genetică medicală, tratată de 2 doctori

Tulburarea de vorbire in care sunt prezente prelungiri ale unor sunete sau incapabilitatea persoanei de a incepe pronuntia unor cuvinte poarte denumirea de balbism. Balbismul poate afecta indivizi de orice varste, dar apare mai frecvente la copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani.

Bartholinita-Chistul glandelor Bartholin
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 8 doctori

Glandele Bartholin sunt doua organe de marimea unui bob de mazare, localizate sub pielea zonei genitale, de fiecare parte a labiilor, care inconjoara vaginul si uretra.Chistul glandelor Bartholin este realizat prin blocajul ductelor si prin acumularea fluidului in ambele glande. Semne si simptome: - un nodul nedureros in aria vulvara - roseata sau inflamatie in zona vulvara - disconfort la mers, sezut sau la raporturile sexuale.

Bataturile
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 11 doctori

Bataturile reprezinta zone de piele ingrosata, intarita sau moarte care apar pentru a proteja pielea de frictiune sau traumatisme. Acestea devin dureroase o data ce devin prea mari, aceasta find o problema.

Beri-beri
Specializarea: Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Lipsa vitaminei B1 (tiamina) este cauza aparitiei afectiuni numite Beri-beri, care are doua forme principale la oameni, in functie de afectarea maxima a sistemelor: -beri-beri umed prin disfunctie edematoasa cardiovasculara si -beri-beri uscat prin disfunctie periferica multifocala si nervoasa centrala. Frecvent pacientii prezinta elemente din ambele forme ale bolii.

Biopsie
Specializarea: Chirurgie generală, tratată de 12 doctori

Blefarita
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Blefaroplastie
Specializarea: Chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă, tratată de 14 doctori