Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera T

Tabagism
Specializarea: Pneumologie

Tahicardia paroxistica supraventriculara (TPSV)
Specializarea: Cardiologie, tratată de un doctor

Tahicardia sinusala
Specializarea: Cardiologie, tratată de 4 doctori

Generarea impulsurilor electrice mai repede decat normal de catre nodul sinusal conduce catre o crestere normala a frecventei cardiace ce poarta numele de tahicardie sinusala. Aparitia bolii poate avea loc din cauza stresului, febrei sau activitatilor fizice. Tahicardia sinusala nu necesita tratament.

Tahicardia ventriculara
Specializarea: Cardiologie, tratată de 5 doctori

Tahicardia ventriculara ( TV ) reprezinta o tulburare de ritm al carui focar poate fi localizat la nivelul ventriculului. Uneori cauzele acestei afectiuni nu se pot identifica, mai ales ales daca apare la persoanele tinere. Semne si simptome: - palpitatii - ameteala sau stare de lesin - tahipnee (respiratie rapida, superficiala) - dureri toracice sau angina - presincope sau sincope

Tahicardie
Specializarea: Cardiologie, tratată de un doctor

Tahicardie supraventriculara
Specializarea: Cardiologie, tratată de 5 doctori

Afectiunea care este caracterizata printr-un ritm cardiac rapid cu originea electrica in atrii sau nodulul atrioventricular poarta numele de tahicardie supraventriculara. Cele mai comune semne si simptome ale tahicardiei supraventriculare sunt: -palpitatiile, ametelile, dispneea -oboseala, diaforeza, greata. -sincopa, durerea precordiala

Talasemia
Specializarea: Hematologie, tratată de un doctor

Talasemia este o boala ereditara a sangelui, cu transmitere genetica, care se manifesta prin producerea de prea putina hemoglobina, fapt care poate duce la anemie. Semne si simptome: -slabiciune -oboseala -ameteala -paloare tegumentara -icter -urina inchisa la culoare -inapetenta si scaderea in greutate -tahicardie -lipsa de aer in timpul efortului fizic.

Talus valgus
Specializarea: Ortopedie și traumatologie, tratată de 3 doctori

Tamponada cardiaca
Specializarea: Cardiologie, tratată de 3 doctori

Tamponada cardiaca este o conditie care poate ameninta viata datorita compresiei rapide sau lente a inimii datorita acumularii pericardice de lichid, puroi, singe, cheaguri de singe sau gaz. Acest fenomen are loc din cauza epansamentului pericardic, traumei sau rupturii cardiace. Aceasta afectiune este o urgenta medicala si de aceea se recomanda internarea imediata la terapie intensiva si monitorizarea.

Tasarea vertebrala
Specializarea: Neurochirurgie, tratată de 2 doctori