Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera G

Galactoreea
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 9 doctori

Galactoreea este o afectiunea endocrina care apare la nivelul sanilor si reprezinta ecretia lactata in afara perioadei normale de alaptare prin mamelon. Pentru a trata aceasta afectiune se foloseste pansamentul compresiv al sanilor la pacientii cu galactoree moderata de etilogie necunoscuta.

Galactozemie
Specializarea: Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, tratată de un doctor

Galactozemia face parte din grupul bolilor enzimatice (erori innascute de metabolism). Forma clasica este determinata de mutatii ale genei care codifica galactozo-1-fosfat-uridil-transferaza (GALT). Semne si simptome - hepatomegalie cu insuficienta hepatica - cataracta - tulburari neurologice - intarzierea dezvoltarii neuromotorii - in timp afectiunea produce retardare mentala, ciroa hepatica, insuficienta ovariana la femei.

Ganglioni
Specializarea: Medicină de familie, tratată de un doctor

Gangrena
Specializarea: Chirurgie generală, tratată de 5 doctori

Gangrena deget
Specializarea: Chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă, tratată de 10 doctori

Gangrena dentara
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 7 doctori

Gastrita
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 10 doctori

Gastrita consta intr-o inflamatie a mucoasei stomacului si poate fi cronica sau acuta. In functie de modul in care evolueaza, aceasta poate varia de la autocicatrizare pana la complicatii grave cum ar fi hemoragia sau perforatia. Semne si simptome: - balonari - greata - regurgitari - varsaturi - diaree - dureri si arsuri in capul pieptului

Gastrita acuta
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 8 doctori

Gastrita acuta este impartita in doua categorii: - eroziva (eroziuni superficiale, eroziuni profunde, eroziuni hemoragice) - noneroziva (determinata in general de Helicobacter pylori) . Terapia acesti boli se efectueaza in functie de cauza acesteia si de gravitatea ei.

Gastrita atrofica
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 5 doctori

Gastrita atrofica este deseori asociata cu infectia cu Helicobacter pylori, alti factori ai mediului inconjurator neidentificati si autoimunitatea impotriva glandelor gastrice. Afectiunea poate fi identificata doar tardiv, din cauza ca se manifesta doar in momentul in care apar complicatii ale acesteia.

Gastrita de reflux alcalin (biliar)
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor