Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera M

Macroadenom hipofizar
Specializarea: Neurochirurgie, tratată de 2 doctori

Malabsorbtia
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 4 doctori

Afectiunea numita malabsortie se refera la imposibilitatea organismului de a absorbi anumiti nutrienti in intestinul subtire. Aceasta afectiunea poate fi cauzata de anumite infectii, afectiuni si proceduri chirurgicale efectuate.

Malacoplakia
Specializarea: Dermatovenerologie

Malacoplakia reprezinta o afectiune inflamatorie care apare in cele mai multe cazuri la nivelul pielii si la nivelul tractul genitourinar. Aceasta este rezistenta la tratament, si are o durata medie a leziunilor pielii de 3 - 6 luni. Leziunile cauzate de aceasta afectiune apar ca papule, placi sau ulceratii galbene-roz sau de culoarea pielii care pot prezenta supuratii si apar de obicei in zonele perianale sau inghinale, coapsele si peretele abdominal.

Maladia congenitala a colului vezical
Specializarea: Medicină internă, tratată de 2 doctori

Afectiunea care cauzeaza aaparitia modificariilor cervicale care au loc la nivelul colului care produc obstructie poarta numele de maladia congenitala a colului vezical. Aceasta boala afecteaza mai des pacientii de sex masculin. Tratamentul acestei boli se face prin inlaturarea obstructiei si consta in incizia transuretrala a colului vezical.

Maladia Scheuermann
Specializarea: Ortopedie și traumatologie

Maladia Sprengel
Specializarea: Medicină de familie

Maladia Sprengel, cunoscuta si sub numele de \"omoplatul supraridicat congenital\" reprezinta situatia anormala in care omoplatul se gaseste deasupra locului sau obisnuit si anume intre a doua coasta si al saptelea spatiu intercostal. Anomalia consta atit in viciul de pozitionare cit si in modificarea de forma si dimensiuni a osului, formele grave fiind evidente inca de la nastere, insa cel mai adesea maladia se manifesta in jurul virstei cuprinsa intre 8 si 12 ani.

Malformatia Arnold Chiari
Specializarea: Neurologie pediatrică

Malformatia Arnold Chiari este o malformatie rara a creierului, care afecteaza cerebelul si medulla. Apare de obicei la nastere si poate provoca mifrene, oboseala, slabirea muschilor, ameteli, greata, coordonare redusa si paralizare. Exista patru tipuri de astfel de malformatii - Tipul 1 si cel mai des intalnit, de multe ori asimptomatic - Tipul 2 de multe ori asociat cu mielomeningocel, duce la paralizia membrelor inferioare. - Tipul 3 forma cea mai periculoasa, cauzeaza probleme neurologice grave

Malformatie arterio-venoasa (MAV)
Specializarea: Neurochirurgie, tratată de un doctor

Malformații cardiace
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Malformațiile cardiace congenitale (MCC)
Specializarea: Cardiologie, tratată de un doctor