Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera M

Macroadenom hipofizar
Specializarea: Neurochirurgie, tratată de 2 doctori

Malabsorbtia
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 4 doctori

Afectiunea numita malabsortie se refera la imposibilitatea organismului de a absorbi anumiti nutrienti in intestinul subtire. Aceasta afectiunea poate fi cauzata de anumite infectii, afectiuni si proceduri chirurgicale efectuate.

Malacoplakia
Specializarea: Dermatovenerologie

Malacoplakia reprezinta o afectiune inflamatorie care apare in cele mai multe cazuri la nivelul pielii si la nivelul tractul genitourinar. Aceasta este rezistenta la tratament, si are o durata medie a leziunilor pielii de 3 - 6 luni. Leziunile cauzate de aceasta afectiune apar ca papule, placi sau ulceratii galbene-roz sau de culoarea pielii care pot prezenta supuratii si apar de obicei in zonele perianale sau inghinale, coapsele si peretele abdominal.

Maladia congenitala a colului vezical
Specializarea: Medicină internă, tratată de 3 doctori

Afectiunea care cauzeaza aaparitia modificariilor cervicale care au loc la nivelul colului care produc obstructie poarta numele de maladia congenitala a colului vezical. Aceasta boala afecteaza mai des pacientii de sex masculin. Tratamentul acestei boli se face prin inlaturarea obstructiei si consta in incizia transuretrala a colului vezical.

Maladia Scheuermann
Specializarea: Ortopedie și traumatologie, tratată de 2 doctori

Maladia Sprengel
Specializarea: Medicină de familie, tratată de un doctor

Maladia Sprengel, cunoscuta si sub numele de \"omoplatul supraridicat congenital\" reprezinta situatia anormala in care omoplatul se gaseste deasupra locului sau obisnuit si anume intre a doua coasta si al saptelea spatiu intercostal. Anomalia consta atit in viciul de pozitionare cit si in modificarea de forma si dimensiuni a osului, formele grave fiind evidente inca de la nastere, insa cel mai adesea maladia se manifesta in jurul virstei cuprinsa intre 8 si 12 ani.

Malformatia Arnold Chiari
Specializarea: Neurologie pediatrică

Malformatia Arnold Chiari este o malformatie rara a creierului, care afecteaza cerebelul si medulla. Apare de obicei la nastere si poate provoca mifrene, oboseala, slabirea muschilor, ameteli, greata, coordonare redusa si paralizare. Exista patru tipuri de astfel de malformatii - Tipul 1 si cel mai des intalnit, de multe ori asimptomatic - Tipul 2 de multe ori asociat cu mielomeningocel, duce la paralizia membrelor inferioare. - Tipul 3 forma cea mai periculoasa, cauzeaza probleme neurologice grave

Malformatie arterio-venoasa (MAV)
Specializarea: Neurochirurgie, tratată de un doctor

Malformații cardiace
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Malformațiile cardiace congenitale (MCC)
Specializarea: Cardiologie, tratată de un doctor