Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera O

Obezitate
Specializarea: Medicină de familie, tratată de 32 de doctori

OBEZITATEA Obezitatea este cea mai frecventa boala metabolica caracterizata prin cresterea exagerata a masei corporale ce se datoreaza acumularii unei cantitati mari de grasime in tesutul subcutanat si in jurul viscerelor. De cele mai multe ori, obezitatea este asociata cu boli cronice severe precum diabetul zaharat si bolile cardiovasculare. Cauze Aparitia obezitatii este favorizata de mai multi factori precum: - predispozitia genetica, - obiceiuri alimentare nesanatoase, - anxietate si depresie, - sedentarismul(voit sau fortat), - tratamente medicamentoase cu blocanti, steroizi, ...

Obezitate grad II
Specializarea: Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, tratată de 6 doctori

Obezitate grad III
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 2 doctori

Obezitate morbida
Specializarea: Chirurgie generală, tratată de 4 doctori

Oboseala cronica
Specializarea: Neurologie, tratată de 14 doctori

Starea de oboseala cronica este o tulburare caracterizata printr-o senzatie de oboseala extrema, care se poate accentua in timpul unor activitati fizice sau psihice sustinute si care nu cedeaza nici chiar dupa o perioada indelungata de repaus. Cauze: deficienta de minerale (mai ales lipsa fierului), depresia, scaderea cronica a tensiunii arteriale, carente ale sistemului imunitar.

Obstructia canalului lacrimal
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Obstructia intestinala
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 9 doctori

Obstructia intestinala reprezinta cea mai frecvent intalnita afectiune chirurgicala a intestinului subtire si consta in oprirea traficului intestinal. Simptomele acestei afectiuni sunt: constipatie, varsaturi, durere abdominala si lipsa tranzitului pentru gaze.

Obturatie de canal
Specializarea: Chirurgie orală și maxilo-facială

Ocluzie adanca acoperita
Specializarea: Ortodonție și ortopedie dento-facială

Ocluzie coronariana
Specializarea: Cardiologie, tratată de un doctor