Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera F

Faringita
Specializarea: Pneumologie, tratată de 9 doctori

Faringita, sau inflamatia faringelui, este una dintre cele mai des intalnite afectiuni buco-nazale care duc frecvent la aparitia unor dureri puternice. Aceasta afectiune este declansata in majoritatea cazurilor de infectii virale, agenti patogeni ai gripei sau paragripali, care adesea se complica cu suprainfectii bacteriene.

Faringita acuta
Specializarea: Medicină de familie, tratată de un doctor

Faringita streptococica
Specializarea: Pediatrie

Faringo-traheita
Specializarea: Pediatrie

Fasceita eozinofilica (sindromul Shulman)
Specializarea: Ortopedie și traumatologie, tratată de un doctor

Fasceita eozinofilica (sau sindromul Shulman) reprezinta o boala fibrozanta localizata care apare la nivelul fasciilor si este caracterizata de eozinofilie periferica. Aceasta afectiunea a raspuns bine la corticoterapie, regimurile terapeutice initiale find bazate pe aceasta terapie. Semne si simptome: -extremitati dureroase tumefiate -fibroza cutanata dizabilitanta

Fasceita necrozanta (Gangrena Fournier)
Specializarea: Boli Infecțioase, tratată de 3 doctori

Fasceita necrozanta este o infectie bacteriana rara, care poate distruge pielea si tesuturile moi de sub ea, incluzand grasimea si tesutul care acopera muschii. Deoarece aceste tesuturi mor rapid (se necrozeaza rapid) o persoana cu fasceita necrozanta se spune ca este infectata cu o bacterie \"mancatoare de carne\", in mod special Streptococcus pyogenes. Semne si simptome - durere severa, aparuta brusc, in zona afectata - febra, greturi, varsaturi, stare de oboseala - eritem (roseata), caldura locala, tumefierea zonei (umflare, edem), papule cu lichid in zona infectata.

Fasceita plantara
Specializarea: Acupunctură, tratată de 2 doctori

Durerea la nivelul calcaiului este cauzate de cele mai multe dati de fasceita plantara, care reprezinta o inflamatie a fasciei plantare ( ligament ce uneste calcaiul cu degetele ). Datorita acestei afectiuni se pot experimenta dureri atat in timpul mersului cat si in repaus.

Fasceita plantara (pinten calcanean)
Specializarea: Medicină de familie, tratată de un doctor

Fasciita plantară
Specializarea: Ortopedie și traumatologie, tratată de 6 doctori

Favus
Specializarea: Dermatovenerologie, tratată de 7 doctori

Trychophyton schoenleinii este virusul care determina aparitia afectiunii numita favus, care afecteaza scalpul dar si pielea si unghiile. Favusul, desi nu este foarte contagios, pot fi afectati cativa membrii ai familiei, caz in care este necesar tratament simultan.