Boli și afecțiuni din specializarea Stomatologie generală

Dinti deformati
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 3 doctori

Discromiile dentare
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 20 de doctori

Discromiile dentare reprezinta colorarea dintiilor si este o problema extrem de intalnita care cauzeaza discomfort persoanelor atunci cand vorbesc sau zambesc. Discromiile se impart in trei categorii in functie de cauzele determinante: 1. Discromie cauzata de factori extrinseci 2. Discromie cauzata de factori intrinseci 3. Discromie datorata inaintarii in varsta

Displazie dentara
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 19 doctori

Displaziile dentare sunt anomalii de structura ale dintilor care apar in cursul dezvoltarii. Acestea pot fi ereditare sau dobandite. Displaziile dentare se pot clasifica in 3 categorii: - ereditare(cele ce afecteaza smaltul si/sau dentina) - dobandite(sunt consecinta unor factori de mediu si apar inaintea eruptiei dintilor, niciodata dupa). - discromiile dentare.

Durere de masea
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 7 doctori

Edentatii multiple
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 8 doctori

Eroziunea dintiilor
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 24 de doctori

Eroziunea dintiilor reprezinta procesul in care se pierde ireversibil smaltul dintiilor, din cauza atacurilor acide, nebacteriene. Consumul de bauturi acidulate este principala cauza a eroziunii dintiilor.

Eruptia dentara
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 26 de doctori

Eruptia dentara reprezinta procesul in cursul caruia dintele se muta de la locul de formare intraosos spre creasta alveolara si se alineaza cu ceilalti dinti. Eruptia primilor dinti are loc in jurul varstei de sase luni, iar pentru dintii permanenti eruptia are loc in perioada 6 - 18 ani.

Estetica dentara
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 8 doctori

Gangrena dentara
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 7 doctori

Gingivita
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 36 de doctori

Gingivita este cunoscuta si sub numele de boala gingiilor si descrie evenimentele care au loc odata cu inmultirea numarului de bacterii din gura, si care poate determina daca nu este tratata, pierderea dintilor datorita distrugerii tesutului inconjurator al dintilor.In aceasta faza nu au loc pierderi de tesut sau os ireversibile. Semne si simptome: - inflamarea gingiilor - inrosirea gingiilor - sangerarea gingiilor in timpul periajului.