Boli și afecțiuni în ordine alfabetică

Afecţiuni endocrine
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 4 doctori

Afectiuni oftalmologice
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Afecţiunile articulaţiei temporo-mandibulare
Specializarea: Chirurgie orală și maxilo-facială

Aftele bucale (stomatita aftoasa)
Specializarea: Pediatrie

Agenezia renala
Specializarea: Medicină internă, tratată de un doctor

Agenezia renala reprezinta afectiunea in care lipsesc unul sau ambii rinichi. In cazul in care lipsesc ambii, boala este letala. Formele bolii nu sunt simptomatice, aceasta poate fi descoperita doar intamplator.

Agorafobia
Specializarea: Psihologie, tratată de 78 de doctori

Agorafobia este definita ca fiind situatia in care atunci cand o persoana care se afla in spatii largi sau aglomerate este cuprinsa de o teama inexplicabila si traieste cu impresia ca nimeni nu o va putea ajuta si va pierde controlul. Semne si simptome: - slabiciune - ameteli - palpitatii - senzatia de sufocare - dureri musculare

Alacrimia
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Alacrimia este afectiune care apare in urma lipsei congenitale a glandelor lacrimale si apare pare in cadrul anoftalmiei sau criptoftalmiei.

Albinismul
Specializarea: Oftalmologie

Albinismul reprezinta o afectiune ereditara caracterizata prin absenta melaninei in melanocite. Cateva dintre simptomele clinice ale acestei boli sunt: epigmentarea parului, tegumentelor si structurilor oculare. Albinismul este de doua feluri: albinismul oculo-cutanat si albinismul ocular izolat.

Albirea dentara
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 36 de doctori

Albirea dentara reprezinta un procedeu care poate fi efectuat atat in cabinetul unui medic stomatolog cat si la domiciliu. Albirea dentara poate fi aefectuata de: pastele de dinti cu efect de albire, gelurile de albire sau albirea cu ajutorul plasmei.

Alcaloza hipocloremica
Specializarea: Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, tratată de 2 doctori

Afectiunea numita alcaloza hipocloremica apare de regula la copii spitalizati si extrem de rar in afara spitalelor. Terapia diuretica pentru displazia bronhopulmonara este una din cauzele caruia poate aparea alcaloza. Simptome: -prezenta polihidraminosului prenatal la majoritatea pacientilor cu forme congenitale de alcaloza cloremica si diaree cu pierdere de clor -nasterea prematura prin polihidraminos este comuna la pacientii cu sindrom Bartter si diaree congenitala -lipsa meconiului este inalt sugestiva pentru diareea intrauterina -icterul neonatal prelungit