Boli și afecțiuni în ordine alfabetică

Adenom tubulo-vilos cu displazie medie
Specializarea: Medicină internă, tratată de un doctor

Adenomul cromofob
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 5 doctori

Adenomul cromofob reprezinta tipul cel mai intalnit de tumoare hipofizara, in faza incipienta tumoarea se dezvolta în hipofiza, iar pe masura ce creste distruge peretii seii turcesti, diafragmul seii si creste în sus, invadând hipotalamusul si centrii nervosi. Semne si simptome: -dureri de cap -dereglari ale somnului si ale apetitului -obezitate -febra -tulburari de vedere

Adenomul hepatic
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 3 doctori

Adenomul hepatic reprezinta prezenta unei tumori beningne care apare de obicei mai des la femeile de virsta fertila care utilizeaza contraceptia orala. Pacientiilor care sufera de aceasta afectiune le este recomandata incetarea tratamentului cu contraceptive orale si steroizi anabolici.

Adenopatia laterocervicală
Specializarea: Otorinolaringologie (ORL), tratată de 2 doctori

Adenopatie
Specializarea: Hematologie, tratată de 6 doctori

Adenopatia reprezinta o afectiune a ganglionilor limfatici, de origine inflamatorie, infectioasa sau tumorală si se caracterizează printr-o crestere în volum a ganglionilor; poate aparea în părțile laterale ale gatului, la nivelul axilelor, deasupra claviculei sau inghinal. Semne si simptome: - cresterea dimensiunilor ganglionilor - febra - stare generala alterata

Adenopatie axilara
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Adeziuni labiale
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 3 doctori

Adeziunile labiale sunt alipiri fibroase ale labiilor mari. Sunt datorate nivelelor mici de estrogen din perioada prepubertala si a contactului cu iritanti. Conditia este asimptomatica si in general este descoperita de parinti la fetite cand au varsta intre 3 luni si 6 ani. Adeziunile mici se pot vindeca de la sine, dupa ce fata ajunge la pubertate. Adeziunile mijlocii care acopera o parte din vagin sunt tratate cu un emolient cu vitamina D sau A alaturi de separarea gentila de doua ori pe zi pentru citeva saptamini. Adeziunile mai pronuntate se pot trata cu o crema pe baza de estrogen.

Aditia de os
Specializarea: Stomatologie generală, tratată de 4 doctori

Afachia
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 2 doctori

Afachia este absenta congenitala a cristalinului din cauza lipsei formarii placodului cristalin. Pentru a corecta aceasta afectiune se poate implanta un cristal artificial sau se pot folosi lentile de contact ( dezavantajul lor este ca au un cost ridicat ).

Afazia
Specializarea: Neurochirurgie