Boli și afecțiuni din specializarea Gastroenterologie

Hernie esofagiana
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 2 doctori

Hidatoza (chistul hidatic)
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 11 doctori

Hidatoza ( sau chistul hidatic ) reprezinta prezenta unei arazitoza determinata de larvele viermelui Echinococcus granulosus sau multilocularis. Aceasta boala apare cel mai frecvent la persoanele care crescatorii de animale, cum ar fi crescatorii de oi. Tratamentul cel mai des intalnit pentru acest tip de afectiune este chimioterapia.

Hipertensiunea portala
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 5 doctori

Cauza hipertensiunii portale o reprezinta ciroza hepatica, afectiunea reprezinta cresterea presiunii sanguine in sistemul port peste 12 mmHg. Hipertensiunea portala este asimptomatica ar unele din consecintele ei nu.

Hipoclorhidria
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor

Afectiunea care consta in diminuarea secretiei lichidului gastric ( care este deosebit de important pentru procesul de digestie )poarta numele de hipoclorhidrie. Diminuarea lichidului gastric determina tulburari grave dea lungul intregului tract digestiv.

Incontinenta fecala
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor

Incontinenta fecala (rectala) este afectiunea care cauzeaza eliminarea involuntara de scaun si gaz. Cativa dintre factorii care pot cauza aparitia acesteia sunt: interventiile chirurgicale, constipatia, terapia de iradiere, nasterea la femei.

Indigestia (dispepsie)
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 7 doctori

Indigestia reprezinta dereglarea sistemului digestiv, cauzele principale care determina aparitia acestei afectiuni sunt: mancatul mult prea repede, mancarurile gen fast-food sau cele care contin foarte multe grasimi, consumul excesiv de alcool, fumatul etc. Indigestia poate fi prevenita prin schimbarea dietei si a stilului de viata.

Insuficienta hepatica
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 7 doctori

Insuficienta hepatica este o afectiune amenintatoare de viata, care apare in momentul in care ficatul isi pierde capacitatea de a-si exercita functiile. Cauzele cele mai frecvente ale aparitiei acestei afectiuni sunt: hepatita B si C, consumul abuziv de alcool, malnutritia, ciroza hepatica de orice cauza, hemocromatoza.

Insulinomul
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 4 doctori

Insulinomul reprezinta o tumoare pancreatica a celulelor beta insulare care determina hipersecretie de insulina. Aceasta afectiune se intalneste de regula la femei sub forma unor tumori mici de aproximativ 2 cm, 90% dintre acestea find benigne. Tratamentul cel mai frecvent pentru aceasta afectiune este rezectia chirurgicala, care are o rata de vindecare de 90%.

Intoxicatia alimentara
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de 3 doctori

Intoxicatia alimentara, sau toxiinfectia alimentara, reprezinta o afectiune cauzata de contaminarea organismului cu microorganisme, cum ar fi : bacteriile, virusurile sau parazitii. Simptomele sunt: - diaree - greata - varsaturi - dureri abdominale

Invaginatia intestinala
Specializarea: Gastroenterologie, tratată de un doctor

Telescopajul intestinului in lumenul sau poarta denumirea de invaginatie intestinala. Varietatea cea mai frecventa a bolii este intalnita la sugar, si poate fi: leoileala, ileocecala, ileocolica, ileocecocolica sau mai rar colocolica. Tratamentul acestei afectiuni cuprinde prinderea unei linii venoase si inceperea rehidratarii parenterale cu solutii cristaloide.