Boli și afecțiuni din specializarea Oftalmologie

Epiblefaronul
Specializarea: Oftalmologie

Epiblefaronul reprezinta prezenta unui pliu cutanat orizontal paralel cu marginea libera a pleoapei. Daca acesta afectiune nu dispare cu varsta se practica excizia semilunara a excesului tegumentar.

Exoftalmie
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 4 doctori

Exoftalmia reprezinta iesirea in afara orbitelor a globilor oculari, fiind un simptom al unor boli endogene.Este intalnita si la oameni si la animale. Semne si simptome: - inrosie a ochilor - edem al pleoapelor - vedere dubla - rareori strabism

Extractie corpi straini
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 3 doctori

Glaucom
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 9 doctori

Glaucomul este o boala a ochiului care apare ca rezultat al acumularii de lichid(hraneste ochiul si il mentine sanatos) in interiorul globului ocular, calea de drenaj fiind blocata lichidul nu poate iesi din globul ocular,se acumuleaza si produce cresterea presiunii oculare. Semne si simptome: - vedere tulbure - halouri in jurul surselor de lumina - inrosirea ochiului - durere oculara violenta - greata si varsaturi

Glaucom juvenil
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Hemoragie subconjunctivala
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 2 doctori

Hemoragiile vitreene
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 4 doctori

Hemoragia vitreana reprezinta prezenta sangelui in vitros (cea mai mare cavitate a ochiului - 80%) datorita ruperii unor vase sanguine. Cateva dintre simptomele acestei afectiuni sunt: scaderea acuitatii vizuale (nedureroasa), incetosarea vederii, iar in unele cazuri mai putin grave aparitia unor puncte negre mobile, care apar o data cu miscariile ochiului.

Heterocromia iriana
Specializarea: Oftalmologie

Heterocromia iriana reprezinta pigmentarea inegala a irisului in doua sectoare diferite a aceluiasi ochi sau a celor doi ochi. Exista trei forme ale acestei afectiuni: forma simpla, forma consecutiva leziunilor simpaticului cervical si heterocromia complicata Fuchs.

Hipermetropia
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 4 doctori

O persoana care sufera de hipermetropie (hipermetrop) nu vede bine nici la distanta, nici la apropiere in stare de repaus ocular. Acest lucru se intampla deoarece razele luminoase paralele venite de la infinit se aduna intr-un focar situat in spatele retinei. Aceasta afectiune se poate corecta fie cu ajutorul ochelariilor de vedere, fie cu lentile de contact.

Hipertensiune oculara
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 2 doctori