Boli și afecțiuni din specializarea Oftalmologie

Hipofosfatezemia
Specializarea: Oftalmologie

Hipofosfatezemia reprezinta o boala ereditara severa, si este cauzata de mutatii la nivelul genelor. Cateva dintre manifestariile acestei afectiuni sunt: malformatii scheletice insotite adesea de fracturi ale oaselor lungi, edentatie totala precoce, sclere albastre si nefrocalcinoza care conduce adesea la deces.

Hipoplazia papilara
Specializarea: Oftalmologie

Hipoplazia papilara este o boala care afecteaza dimnesiunile papilei si nervului optic. Din aceasta cauza, hipoplastrabismului si a nistagmusului precum si scaderea acuitatii vizuale pana la perceptie luminoasa in unele cazuri.

Hipotonia oculara
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 2 doctori

Hipotonia oculara este o afectiune care determina scaderea tensiunii intraoculare, sub valoare de 7 mm Hg. Daca valoarea tensiunii oculare este intre 0 - 5 mm pentru o perioada mai indelungata de timp se pot produce afectiuni mai grave, cum ar fi oftalmomalacia sau hipotonia complicata.

Hipotricoza
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 9 doctori

Hipotricoza reprezinta absenta cililor sau inlocuirea acestora cu cativa oeri rari si subtiri. Aceata afectiune este de natura estetica si poate fi rezolvata cu ajutorul chirurgiei plastice.

Ichtioza
Specializarea: Oftalmologie

Ichtioza reprezinta o afectiune cu caracter ereditar si se manifesta prin ingrosarea si uscarea excesiva a tegumentelor pleoapelor, dar nu numai, care capata un aspect solzos. Tratamentul care poate fi aplicat in aceast caz consta in administrarea de unguente pentru inmuierea pielii.

Iridociclita
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 8 doctori

Iridociclita este afectiunea ce afecteaza irisul si corpul ciliar dupa o infectie bacteriana, virala sau parazitara; poate fi acuta sau cronica, cuprinde ambii ochi si este des intalnita. Semne si simptome: - scaderea acuitatii vederii - dureri oculare - inrosire a ochiului

Iritatie oculara
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Keratita fungica
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 5 doctori

Abuzul de antibiotice si steroizi precum si scaderea imunitatii poate ajuta la aparitia keratitei fungice, care de obicei apare mai frecvent pe leziuni preexistente ale corneei cum ar fi keratoconjunctivita sicca sau ulcere traumatice. Tratamentul de obicei este lung si greoi datorita slabei penetrante oculare a multora dintre antifungicele administrate sistemic

Keratita virala (herpetica)
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Keratoconjunctivita
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 2 doctori